Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs practic Adobe Illustrator pentru tipar, pregătire tipar, prepress
<< ADOBE CC > < IMAGINE

Nivel de pregătire: EXPERT!

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate, în acest magazin.
 
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

Curs practic Adobe Illustrator CC pentru tipar
Curs practic Adobe Illustrator CC și Adobe Photoshop pentru tipar RGB si CMYK, tehnici Adobe Illustrator Print, construirea unui pliant, flyer, mesh, prepress, DTP. După ce ați urmat Curs Adobe Illustrator CC și ați deprins folosirea instrumentelor de grafică vectorială, după ce stăpâniți toate tehnicile de lucru, vă invităm la acest Curs aplicativ Adobe Illustrator și Adobe Photoshop.

Veți aplica cele învățate, într-un atelier de lucru în care vom crea 6 proiecte Adobe Illustrator complexe, de la zero până în faza exportului către tipografie, sub diferite constrângeri: spații de culoare, separații de culoare, ICC Profile.
Pe parcursul lecțiilor video Adobe Illustrator, ne vom confrunta cu diferite scenarii de lucru, vom simula diferite probleme care apar de regulă pe parcursul producției tipografice și le vom depăși împreună.

În primul exercițiu, vom corecta erori ale codurilor de culoare datorate exportului eronat pe care clientul l-a făcut pentru Logo.DTP și Pre-press Adobe Illustrator CC

În partea a doua a cursului Adobe Illustrator CC Workshop, vom studia particularitățile pregătirii fișierelor pentru tipografie, vom explica apoi vom aplica principiile și tehnicile pre-press și DTP.

Adobe Illustrator CC, export pentru tipar

Vom trata aspecte caracteristice tiparului, ca: rezoluție, raster effect, spații de culoare RGB, CMYK, Pantone, conversii între spațiile de culoare, ICC Profile, atribuirea unui profil de culoare, culori Spot și culori Proces, separația de culoare, tehnici de evitare a erorilor, ca trap și overprint, maximum ink coverage, zone de crop, bleed si safe type area, particularități ale tipăririi culorilor alb și negru.

Iată aici o descriere succintă a noțiunilor de Prepress, pre-flight, proof, tipar digital sau offset, pentru cei care au un prim contact cu aceste concepte.

Mostre Video curs Illustrator

Vă oferim un DVD cu 35 lecții video în format Full HD 1920/1060 pixel, împreună cu 160 de fișiere de exerciții.

Atelier de tipar Adobe Illustrator, curs aplicativ

Lucrul cu imagini în Adobe Illustrator

Curs practic Adobe Illustrator CC, calibrare monitor
Soft Edu FacebookAceeași imagine se poate afișa diferit, pe diferite monitoare. Este important să începeți cu a calibra propriul monitor, astfel încât culorile RGB să fie reproduse fidel. Nu putem trece la Proof CMYK Pantone, câtă vreme culorile de baza RGB sunt afișate incorect. Iată câteva linkuri utile:
http://epaperpress.com/monitorcal
http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-calibrate-your-monitor/2

Descrierea atelierelor Adobe Illustrator

Atelier 1 - realizăm un banner de 4x2 m, în unitate cromatică a identității vizuale a firmei.
Simulăm probleme tipice producției, modificarea proiectului pe parcursul tiparirii. Scenariu: Logo exportat de client nu întrunește parametrii de culoare specificați de tipografie. Vom corecta erorile de culoare.
Atelier 2 - vom construi un pliant, de la zero, față și verso, în urmatoarele 4 lecții video (1920/1080).
Vom construi proiectul, începând cu dimensiunile Artboard, zona de Crop și Bleed, spațiul de culoare RGB, raster effects. Importăm imaginile RGB, prelucrate anterior în Adobe Photoshop, creem elementele de design, text, atribuim culori în mod corect.
Atelier 3 - vom aborda problemele tipăririi culorii Black, realizând două coperți. Vom importa în Adobe Illustrator imagini cu o culoare neagră, apoi vom desena layoutul coperților astfel încât să nu existe probleme cu culoarea neagră la tipar. Aspecte practice ale tipăririi culorii Black: K=100, Rich Black, Built Black, Pure Black.
Atelier 4 - vom realiza un pliant destinat tiparului de înaltă calitate,
în gama de culori Pantone.
Discutăm despre culorile Spot și Process, alegem gama Pantone și spațiul de culoare, conform specificațiilor clientului. Particularitățile tipăririi culorii White, situații distincte, procedura de lucru.
Corectarea culorii logo în Photoshop, conform specificațiilor de culoare ale clientului.
Atelier 5 - construim o mapă de prezentare și colile interioare.
Prima parte o constituie pregătirea imaginilor în Adobe Photoshop, realizarea selecțiilor, îndepărtarea cerului. Construim și acest proiect de la zero, plecând de la spațiul de lucru, spațiul de culoare CMYK destinat tipăririi offset, apoi definitivăm mapa și colile interioare, exemplificând tehnicile Adobe Illustrator.
Atelier 6 - În ultimul atelier, în doar 10 minute vom simula lucrul în condițiile cerute de tipografie: convertirea imaginilor din Illustrator la CMYK respectând separația de culoare și profilul de culoare impus de tipografie, pentru un anumit tip de cerneluri folosit de aceasta.
Curs practic Adobe Illustrator CC, Print Workshop
Back to content