Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Design interior, amenajari interioare, randari, mobilier
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE

Design interior, amenajări interioare, design și proiectant de mobilier, randare arhitecturală foto realistă, vizualizări arhitecturale interactive, tur virtual arhitectural


Nou! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.


Designul interior poate fi prezentat beneficiarului printr-o simulare computerizată, modelare 3D urmată de o randare care reprezintă produsul final. În acest sens, vă oferim 3 cursuri în care învățați să realizați acest lucru:

A doua parte a cursului de randare Chaos Corona și Phoenix FD, efecte speciale, detalii aici >
A doua parte a cursului de randare Chaos V-Ray și Phoenix FD, efecte speciale, detalii aici >

Parcurgând două din cele 3 cursuri (3D Studio Max urmat de una din cele două soluții de randare), veți putea să dați viață creativității și veți realiza orice scenă vă propuneți!

Acesta este pachetul de cursuri pentru Design Interior, amenajări interioare, design mobilier, randare arhitecturală:


  • Pachet varianta 1: Curs 3D Studio Max + curs randare V-Ray 1 (nu conține Arnold)
  • Pachet varianta 2: Curs 3D Studio Max + curs randare Corona Renderer 1 (nu conține Arnold)

Considerații generale
Cursul 3D Studio Max și cursurile de randare avansată cu V-Ray și Corona Renderer oferă detalii despre modelarea 3D și randarea avansată foto realistă a scenelor de design interior, design de mobilier, simulare 3D exterioară.

Profesia de specialist în design interior nu se află strict sub monopolul meseriei de arhitect, ea putând fi exercitată și de cei care s-au specializat în proiectarea designului interior. Mai mult, arhitecții angajează deseori specialiști în design interior, amenajări interioare.
Proiectantul de design interior urmărește “umplerea” eficientă, funcțională și estetică a spațiului.  
Modelarea 3D sau simularea amenajării spațiului este eficientă pentru că permite beneficiarului să anticipieze aspectul estetic și funcțional al locuinței, magazinului, biroului, spațiului comercial, poate aduce modificări fără a fi nevoit să construiască efectiv.
De regulă, acest lucru îl realizeaza artiști care s-au specializat în design interior, cei care au atât capacitatea de a oferi soluții estetice și funcționale, dar mai ales în a realiza prezentarea acestora.
O modalitate eficientă de a prezenta soluții de design interior o reprezintă modelarea 3D, urmată de randare – produsul final al randării este un model 3D care va integra toate detaliile proiectului.
Pagina noastră vă ofera soluții pentru ambele secțiuni, atât pentru simularea – modelarea 3D, cât și pentru obținerea produsului final: randarea.

Studiu de amenajare interioară

După definitivarea volumelor şi amplasamentului în incintă astfel încât să fie obţinut un maxim de funcţionalitate, stabilim gama tonală şi materialele. Astfel, clientul poate alege soluţia optimă, comparând mai multe simulări 3D.
Iată un studiu de amenajare interioară cu patru variante cromatice:

Materiale pentru design interior, randare arhitecturală

Materialele Chaos Corona Renderer au evoluat fantastic în versiunile 8 și 9: pe lângă bibliotecile interne îmbunătățite, există acum materiale online precum și noul Chaos Scan, materiale de înaltă definiție și realism.
Mai mult, Chaos Corona Pattern permite construcția unei texturi folosind un alt obiect 3D, ceea ce duce la un realism formidabil, chiar la cel mai mare nivel de zoom. Putem construi o textură la nivel microscopic!

Chaos Cosmos

Niciodată nu a fost mai simplu să inserăm obiecte în scenă (acum din biblioteca Chaos Cosmos) sau să schimbăm culoarea mobilierului ,ori gama tonală a scenei, cu UN SINGUR click!

Proiectant mobilier, design mobilier

Iată câteva exemple de modelare 3D și randare pentru design de mobilier. In designul interior, proiectarea mobilierului se poate face foarte eficient, cu scripturi. Aici am plecat de la idee a Daily Civil Engineering, o măsuță interesantă:
Am realizat un tutorial gratuit pentru construcția măsuței, aici >
Am exploatat apoi conceptul interesant al măsuței, adăugând un scaun retractabil și câteva piese de mobilier în aceeași idee,  populând scena interioară:

Tehnici de vizualizare a detaliilor pentru randare

Un singur exemplu de tehnică pentru exploatarea detaliilor: Chaos Decal cu proiecție cilindrică, înfășurarea unei imagini cu transperență pe suprafața unui obiect. Tehnica este disponibilă atât pentru Chaos V-Ray, cât și pentru Chaos Corona.

Aranjarea obiectelor pe o curbă 3D poate fi exploatată în detaliile scenei.

Vizualizări arhitecturale interactive, prezentări dinamice

Veți învăța să realizați chiar aplicații 3D interactive, prezentări dinamice pentru design interior, astfel încât clienții se pot orienta singuri în spațiul 3D pentru a examina scena din toate unghiurile posibile.
Am prezentat deja în secțiunile amintite mai sus câteva exemple pe care vom învăța să le construim în curs - deschideti randările interactive din galeria de mai jos:
Tur virtual interactiv
Randare 3D interactiva
Prezentari virtuale arhitecturale
Tur virtual interior

Randare arhitecturală foto realistă, interioară sau exterioară

Puteți realiza pachete de prezentări, oferind beneficiarului atât randarea exterioară cât și cea de interior, pentru o imagine cât mai completă asupra produsului:
Studii de lumină în designul interior și reprezentări arhitecturale
Atmosfera și subtilitatea amenajării interioare pot fi subliniate prin studii de lumină:
Randarea arhitecturală exterioară
Arhitecții și dezvoltatorii imobiliari au deseori nevoie de randarea exterioară a clădirii, pentru ca beneficiarul să înțeleagă forma și funcționalitatea spațiului, deseori urmând modificări ale acestuia:
Detalii din vizualizările arhitecturale, vegetația
Detaliile din vizualizările arhitecturale au reprezentat mereu o provocare: vegetația sau diferitele obiecte care populează scena și îi conferă realism au fost dificil de modelat, iar timpii de randare ridicau mult costul producției.
Chaos introduce tehnici revoluționare, atât în V-Ray cât și în Corona, astfel că scena poate fi populată mult mai rapid cu detaliile necesare.


Randarea în Chaos Cloud a durat o oră și 11 minute și a costat 3,41 euro!
Randare exterioara Chaos V-Ray
Vizualizările arhitecturale sunt mai relevante dacă se randează scena din mai multe unghiuri, oferind detalii din perspective diferite:
Popularea scenei cu obiecte duplicate se realizează prin tehnica Chaos Corona Proxy, ulterior aceasta poate fi editată post randare cu ajutorul Corona Image Editor:
Proxy in Corona Image Editor
Arhitect designer peisagist, designul vegetatiei
Popularea scenei cu vegetație prin Chaos Proxy a evoluat mult, acum fiind posibilă și modelarea acesteia în teren, pentru designeri peisagiști.
Scripturi pentru automatizarea desenării, proiectării mobilierului
Pentru designeri de interior și proiectant mobilier oferim soluții eficiente sub forma scripturilor. Cu doar câteva clickuri veți realiza automat mobilier de interior, cu parametri și dimensiuni precise.
Exemple de randare:
Back to content