Curs de randare 3D Studio Max si Arnold Renderer
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE
Nivel de pregătire: mediu - avansat
NOU! La achiziția unui curs 3D Studio Max vă oferim gratuit cursul de randare Arnold, și reducere la cursurile de randare V-Ray și Corona Render!
Ce conține cursul Arnold Render cu 3D Studio Max
Vă oferim 4 ore de training video în 20 de lecţii video, la rezoluţie 1920 / 1040, împreună cu exerciţiile necesare învăţării randării Arnold.
Vom acoperi toate aspectele legate de noul motor de randare, începând de la interfaţă, crearea de materiale spectaculoase, realiste, până la iluminarea scenei şi semnificaţia parametrilor de randare, vom demonstra aceste lucruri în scene de complexitate crescândă, până în punctul în care veţi putea utiliza Arnold la nivel profesional în randarea scenelor de studio sau a celor arhitecturale, inclusiv iluminare globală GI.
În completarea cursului 3D Studio Max, vom trata aspecte avansate legate de Render. Cursul de randare cu 3D Studio Max se adresează celor care au dobândit cel puțin un nivel mediu de utilizare a programului.
Plecând de la pesupunerea că ați dobândi deja deprinderi de lucru cu acest program și puteți crea propriile scene, acest curs nu va conține exerciții în stadiul inițial respectiv final - majoritatea lecțiilor vor utiliza scene modelate în curs 3D Studio Max.
Pe lângă lecţiile video, vă oferim proiecte 3D Studio Max salvate în versiunea 2018, materiale Arnold, texturi, fişiere HDRI pentru lumini.
Ce este motorul de randare Arnold?
Produsul final al modelarii 3D este o imagine sau un film, pentru care este necesară operaţia numită randare. Randarea poate fi obţinută prin mai multe metode, pluginuri sau motoare de randare: Scanline, Silver, Mental Ray, iRay, Arnold, Black Ray, Chaos Corona, Chaos V-Ray.
Pentru versiuni până la 2018, nVidia oferă motorul de randare Mental Ray în mod gratuit. Arnold, dezvoltat de Autodesk, este un motor de randare inclus în 3D Studio Max începând cu versiunea 2018, care înlocuieşte motorul de randare Mental Ray.
Arnold este un renderer avansat de tip Monte-Carlo Raytrace, construit pentru cerințele de imagine, animație și efecte vizuale. Co-dezvoltat inițial cu Sony Pictures Imageworks și acum principalul lor render, Arnold este utilizat în peste 300 de studiouri din întreaga lume, inclusiv ILM, Framestore, MPC, The Mill și Digic Pictures. Arnold a fost interpretul principal pe zeci de filme de la Monster House și Cloudy with a Chance of Meatballs to Pacific Rim and Gravity. Este disponibil ca redare independentă pe Linux, Windows și Mac OS X, cu plug-in-uri acceptate pentru Maya, 3ds Max, Houdini, Cinema 4D și Katana. Este un renderer interactiv încorporat pentru Maya și 3ds Max.
Arnold este robust și poate funcționa în mod fiabil cu scene complexe şi poate oferi randari de calitate bună, dar timpii de randare sunt uneori prea mari.
Cea mai importantă caracteristică Arnold este curba de învăţare extrem de rapidă, datorită concepţiei acestui program.
Modul de lucru Arnold este total diferit de Mental Ray.
De ce Arnold
Deşi diferă total de modul în care am învăţat să structurăm materialele în Mental Ray sau V-Ray, luminile sunt diferite, modul de operare este nou, rapiditatea cu care se învaţă şi mai ales uşurinţa cu care se randează îl fac un program folosit de cei care nu investesc un buget mare de timp şi bani pentru render, dar doresc rezultate cel puţin mulţumitoare.
Materiale Arnold
Modul în care se construiesc materialele procedurale și se atribuie texturi în Arnold este total diferit de cel în care se lucrează în Mental Ray.
Demonstrăm aceste proceduri pas cu pas, astfel încât să puteți realiza propriile materiale cu opacitate sau transparență, strălucire, reflexii, indice de refracție, texturi de relief sau dislocare.
Dacă nu doriți să aprofundați acum structura materialelor, vă oferim o bibliotecă MaxToA din care să puteți pur și simplu importa materiale.
Pentru materiale și lumini create cu Mental Ray, utilitarul Scene Converter le transformă imediat în materiale Arnold.
Randare Arnold
Randarea cu Arnold poate oferi rezultate fidele, realiste. Detaliile sunt foarte bine evidențiate în ceea ce privește distribuția și atenuarea luminii, calitatea umbrelor, reflexiile, iluminarea globală.
Sistemul de lumini este mult simplificat, practic există un singur tip de lumină Arnold.
Pentru scenele iluminate în Mental Ray, utilitarul Scene Converter le transformă imediat în lumini Arnold.
Randare arhitecturală Arnold 3D Studio Max
Atelier de iluminare, materiale și randare.
Randarea unor scene complexe, cu materiale procedurale și texturi, lumini Arnold.
Randare arhitecturală Chaos V-Ray si Chaos Corona Renderer
Pentru randări arhitecturale sau de studio de cea mai înaltă calitate, vă propunem cursul de randare cu Chaos V-Ray:
O alternativă care merită toata atenția este noul render Chaos Corona Renderer: