Versiuni ale software - Cursuri

Soft EDU

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content

Versiuni ale software

< PREȚURI, COMENZI >

Versiuni ale programelor pentru care trainingurile sunt concepute


Pentru că pot exista întrebări pentru o secţiune sau alta, vom lămuri aici problema în ansamblul ei. Există 4 situații.

În mare majoritate, programele pentru care achiziţionaţi cursul nu au suferit decât modificări estetice pe parcursul câtorva ani, unele uşoare modificări funcţionale iar altele au adus modificări care merită menționate.

În prima situaţie se afla 3D Studio Max sau Corel Draw: de la versiunea 12 la X7 nu există absolut nici un instrument nou esenţial, se aduc modificări pur cosmetice la nivel de aspect al butoanelor, lucru pe care l-am arătat aici >

În situaţia a doua se află Autocad. De la versiunea 2015 la 2020, programul este practic acelaşi, aproape identic.
În ce constau diferenţele?
În câteva modificări minore care nu afectează cursul, spre exemplu putem selecta o linie întreruptă cu click şi pe spaţiile dintre segmente, nu numai pe segmente.
Chiar și așa, am adăugat periodic lecții dedicate update-urilor, menționând aceste modificări.

Categoria a treia este exemplificata de cursurile pentru Adobe. Acolo există câteva schimbări notabile între versiunile 2015 şi 2020. Un bun exemplu este Refine Edge înlocuită de Select and Mask, funcţia de finisare a selecţiilor prezentată în lecţia 19, alături de o observaţie, trecută în cuprinsul cursului:
“Atenţie! Pentru versiuni Photoshop noi, Refine Edge a devenit Select and Mask, pentru detalii mergeţi la lecţia 104, apoi reveniţi la lecţia 19-20!”

Pentru Adobe Camera Raw, funcțiile Fill Light și Recovery au fost înlocuite de cursoarele Highlights, detaliu menționat în dreptul lecției respective.

Aceeași categorie de “modificări” Autocad constă în faptul că Autodesk a schimbat standardul de fişier Dwg de la versiunea 2018. Acest lucru înseamnă că proiectele Autocad mai vechi de 2018 nu se pot deschide / modifica prin Autocad 2019. Am menţionat acest lucru într-o lecţie dedicată updateurilor, în fiecare curs există asemenea lecţii de update, de care utilizatorii beneficiază gratuit un an după ce au cumpărat un curs.
În fiecare an este publicat câte un update, de tipul ce este nou și ce este vechi în Autocad, ca acest clip pentru versiunea 2020.

În sfârșit, a patra categorie de programe sunt cele care prezintă schimbări majore de interfață, astfel încât urmărind cursul pentru vechea versiune, nu veți putea parcurge exercițiile într-o nouă versiune a aceluiași program.
Acestea din urmă au trecut la categoria reduceri, spre exemplu Autocad 2008. Cursul este perfect funcțional, dar numai dacă învățați exersând pe Autocad 2002 - 2008.
Un al doilea exemplu este cursul web design varianta sa veche Pro 12 a trecut la reduceri, pentru că interfața Pro 16 este alta, iar funcționalitățile sunt diferite.

Concluzie!
Alternativa ar fi fost să producem în fiecare an un nou curs care să conţină 99% aceleaşi lecţii că în versiunea precedentă, şi 1-4 lecţii noi, referitoare la noile instrumente sau noul aspect.
Aceasta ar fi dus însă la preţuri mult mai mari pentru că ar fi trebuit să includă amortizarea licenţelor software şi a unui nou volum de muncă, pentru (99%) același subiect.

Clienții primesc gratuit updateuri pentru cursurile achiziționate, timp de un an, și numai dacă descarcă lecțiile gratuite în timp de o saptămână de la primirea linkului.
În cazul solicitării unei noi expedieri, aceasta va fi facturată.
Back to content