Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs de editare, efecte și montaj audio video - VideoPad
<< TEHNIC, REDUCERI > < REDUCERI >

Nivel de pregătire: începător, mediu.

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

SOft EDU FacebookLecția video gratuită pentru editarea video este utilă utilizatorilor începători, deoarece au un prim contact cu operații elementare de prelucrare, pot folosi un program online, gratuit, și au acces la presetările oferite de acest program. În același timp, procedura nu oferă mare autonomie de lucru.

Curs editare, montaj, efecte video VideoPAD

Pentru cei care doresc autonomie totală în editarea video și vor să folosească un program gratuit sau o variantă cu preț modic, acest curs de editare video va lămuri, pas cu pas, tehnicile de lucru, concepte caracteristice prelucrării video, relevând caracteristicile ascunse ale unui excelent program gratuit.
Exportul fișierelor video este extrem de bine pus la punct, asigurând o compresie mare și o calitate foarte bună a imaginii, totul petrecându-se rapid datorită motoarelor de randare eficiente.

Programul VideoPAD de la NHC cu care vom lucra are toate caracteristicile unui editor profesional, cum ar fi Sony Vegas, spre exemplu. Practic, singura limită în realizarea de videoclipuri va fi creativitatea dumneavoastră.
Rezoluția lecțiilor video este HD 1280/720 și 1920/1080.

Am căutat multă vreme un editor video, care să înlocuiască programe a căror licență este exorbitantă. Clipurile pot fi tăiate, se poate inversa sensul de rulare, se poate modifica viteza de rulare cu păstrarea vitezei de rulare pentru pista audio.
Mostra dintr-o lectie de editare video
Secventa dintr-o lectie de editare audio

Efecte video audio

Paleta de efecte video si efecte audio ce pot fi aplicate este neașteptat de vastă, iar procedura de aplicare a efectelor dar mai ales cea a animării efectelor este simplă și eficientă. Extrem de eficientă este opțiunea de a salva un lanț de efecte împreună cu cheile lor de animație, pentru a fi aplicate unui alt video clip.

Ce conține cursul video?

DVD Nr. 1 conține 50 de lecții video în format Quicktime, arhivate, din motive de spațiu.
DVD Nr. 2 conține fișierele de exerciții, materiale folosite în curs: filme - footage, imagini, fișiere vectoriale, secvențe de imagini.
Exemple de editare video
Iată câteva din editările, montajele și efectele video realizate în acest curs de editare video
În exemplul din dreapta prelucrăm o randare arhitecturală cu o secvență de imagini Png cu transparență, canal Alpha, în care vom înlocui fundalul cu un cer animat.

Lecția video se adresează inclusiv utilizatorilor de 3D Studio Max, dar nu numai.
În acest curs de editare audio video ne vom ocupa de decuparea, mixarea și aplicarea efectelor pentru fișierele audio: multitrack recording and mixing audio.
Mixarea pistelor audio și aplicarea de efecte sunt  indispensabile editării de video clipuri. În a doua parte a cursului vom învăța să lucrăm cu Audacity.
Secvențe din Curs de editare, montaj și efecte audio video: prelucrarea video, respectiv prelucrarea audio
Un alt curs profesional de editare, montaj și efecte video este Curs Sony Vegas, aici >
Alte recomandări sunt Curs Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro.

NOU!

Dacă dotiți să realizați editare video pentru Vlog, rețele sociale, cu un buget minim de timp, aceasta este soluția ideală: Curs de editare video pentru creatori digitali >

Titlurile lectiilor video din Curs Editare, montaj si efecte video

Capitolul 1: Notiuni introductive video
1 Obtinerea programului gratuit de editare video, instalarea sa, importul fisierelor in cadrul proiectului, plasarea fisierelor in Timeline, modificarea duratei de afisare a unei componente in cadrul filmului.

2 Interfata editorului, clip preview si sequence preview, decuparea unui videoclip component, divizarea unui video clip, unlink audio video – deconectarea coloanei sonore a clipului de imagine.

Capitolul 2: lucrul cu editorul video VideoPad
3 Organizarea interfetei pe taburi, explorarea optiunilor, particularizarea spatiului de lucru.

4 Aplicatie Overlay: din Tab-ul Sequence vom aseza o imagine care apare gradual deasupra unui videoclip.

5 Video Track details: optiuni de lucru cu pistele video: hide / show track, solo view, lock track, move track

6 Video Layers: sa intelegem modul de lucru cu layerele video.

7 Importul media: importul fisierelor media (mkv, avi, mov, mp3, wav, mp4) in librarie.

8 Lucrul cu text: adaugarea textului in clipul video, adaugarea de scroll text.

9 Adaugarea de subtitrari si inserarea vocii intregistrate, naratiunea in interiorul videoclipului

10 Extragerea sunetului dintr-un film si suprapunerea sa peste coloana video a clipului nostru.

11 Editarea video: exploram avantajele si dezavantajele editarii clipurilor componente in doua moduri.

12 Adaugarea de efecte, schimbarea vitezei filmului, inversarea sensului de rulare a filmului.

13 Adaugarea de tranzitii intre clipurile componente, setarea parametrilor tranzitiei.

14 Lucrul cu fisiere audio, importul si gestionarea coloanei sonore, biblioteca de sunete, playerul Switch.

15 Prelucrarea coloanei sonore, setarea parametrilor clipurilro audio, audio editor: mixarea pieselor audio, fade in fade out, reglajul volumului pe pista audio sau separat pentru fiecare piesa, setarea balansului audio, efecte audio.

16 Animarea efectelor, chei de animatie – keyframes. Exact ca in editoarele video Sony Vegas, Adobe After Effects sau Adobe Premiere, putem anima efectele aplicate videoclipurilor, putem crea chei de animatie (key frames) aplicand tehnici avansate de animatie video. Vom seta IN si OUT, curba de variatie a animatiei, tangentele la keyframes. NU ratati aceasta lectie video!

17 Mastile de efecte, mascarea pe zone a efectelor aplicate: Masking.

18 Animarea mastilor de efecte: obtinerea de efecte de film avansate prin izolarea efectelor cu ajutorul mastilor (mask), animarea formei Mask si a Feather pentru Mask.

19 Plugins: cartoonizer, old cinema, smart sharpen.

20 Pack Project: arhivarea proiectului impreuna cu toate fisierele care au intrat, prin import, in componenta sa.

21 Randarea si exportul filmului. Parametrii de export, formate, rezolutie, codec, exportul si importul secventelor de imagini (image sequences), exportul si upload-ul filmului pe youtube, Facebook, Flickr, Drop Box, Google Drive, sau scrierea directa a filmului pe un disc Blue Ray ori DVD.

22 Notiuni indispensabile editarii video: rezolutie, aspect, PAL / NTSC, HD, Codec. Containere video, formate video stream, formate audio stream.

23 Codecuri: codarea si decodarea.

24 Obtinerea – randarea unui film cu durata normala si a unui film cu slow motion, demonstratie 3D Studio Max, intelegerea conceptelor

25 Frame per second, aplicatie pentru Slow Motion Movie cu UltraHD Camera. Conversia de la 29.97 FPS la 24.97 FPS. Vom aplica efectul de zoom asupra filmului Slow Motion.

26 Scratch Disk, setarea folderelor tampon pentru memoria virtuala, cache, si stabilirea presetarii video default.

Capitolul 3: aplicatii, editari video avansate
27 Chroma Key: extragerea de detalii / personaje in miscare, din filmari profesionale cu fundal verde (Green Screen Footage)

28 Introducerea unui logo transparent in film, cu ajutorul Green Screen, dintr-un fisier jpg.

29 Introducerea unui logo transparent in film, dintr-un fisier Png, mostra aici >>

30 Realizarea unui videoclip dintr-o secvente de fotografii: sequence to avi.

31 Introducerea casetei de Credits si a unui efect de umbra (drop-shadow) pe layerul video cu transparenta – aplicatie Lisabona.

32 Aplicarea unei suite de efecte mai multor video clipuri componente, aplicatie Budapesta. Partea 1: importul fisierelor, setarea logo Png, timpii de animatie.

33 Stabilirea unui sir de efecte (Scale, Position, Glow, Page Curl) care va fi apoi atribuit celorlalte imagini. Inserarea coloanei audio si montajul audio.
Aplicatie Budapesta, partea 2.

34 Stabilizarea unui film: Stabilize Motion. Miscarea datorata filmarii "din mana" poate fi corectata printr-un proces intern.

35 Aplicatie, Meteora 1: importul unui film necompresat, taierea si montajul, modificarea vitezei de rulare, inserarea fotografiilor, setarea Fade in si Fade Out, salvarea si multiplicarea lantului de efecte

36 Aplicatie, Meteora 2: inlocuirea unui fisier din Media Bin, cu pastrarea suitei de efecte aplicate fisierului inlocuit, reglarea timingului animatiei, importarea unui clip din care vom extrage coloana sonora, exportul video clipului final si solutii pentru problemele de format video: “resize edges” si “crop to fit”.

37 Aplicatie, Leaving me 1: importul fisierelor media, cut – taierile, tranzitii, timingul video, mascarea layerelor video!

38 Aplicatie, Leaving me 2: ajustari ale lungimilor secventelor video, setari finale

39 Aplicatie, Leaving me 3: Coloana sonora, inserarea titlului, a textului credits. Exportul video clipului final.

    
40 Aplicatie: folosirea secventelor de imagini PNG cu Alpha Channel – transparenta, pentru inlocuirea cerului intr-o randare arhitecturala. Partea 1: crearea secventelor, importul, realizarea structurii filmului.
Pentru utilizatorii de 3D Studio Max demonstram obtinerea randarii in secvente PNG cu transparenta / canal alpha.

41 Partea 2:  Inlocuirea fundalului, introducerea clipului cu cer animat. Aplicarea corectiilor de culoare, ton, balans pe video clipuri. Inserarea coloanei sonore. Exportul filmului.

42 Partea 3: simularea transparentei graduale a unui perete din randarea arhitecturala.

Capitolul 4: editarea, mixarea si aplicarea de efecte audio. Audacity
    
43 Editorul Audio asociat VideoPad: instalare, interfata

44 Operatii elementare de editare audio: mutarea, decuparea, izolarea portiunilor din audio clip, unirea mai multor melodii, inserarea de sunete, modificarea duratei unei piste audio, inserarea si stergerea de piste audio

45 Load Clips: modalitati de incarcare a clipurilro audio: RIP CD – extragerea de audio de pe un disc audio, incarcarea muzicii de pe computer sau accesarea librariei de sunete online.
Resurse audio gratuite.

46 Chei de animatie in editarea si montajul audio. Fade in si Fade Out, tranzitii intre pistele si clipurile audio. Montarea unei coloane sonore compusa din mai multe piese audio.

47 Soft Open Source alternativ: Audacity. Obtinerea si instalarea programului. Interfata sa. Principalele instrumente si panouri, tehnici de lucru.

48 Tehnici de editare avansate in Audacity.

49 RIP Audio CD, tehnica de extragere a fisierelor audio de pe CD

50 Izolarea sau accentuarea vocala dintr-o piesa audio, extragerea vocala, exportul coloanei sonore si importul acesteia in Video Pad.

Curs editare, montaj si efecte video
Back to content