Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs editare si compozitie imagine cu Adobe Photoshop
<< ADOBE CC > < IMAGINE

Nivel de pregătire: începător, mediu, avansat.

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

Curs Adobe Photoshop CC Lecții Video
Cursul Adobe Photoshop CC tratează operații și tehnici de lucru pentru prelucrarea imaginii, colaje fotografice, editarea fotografiei în Photoshop, compozitie de imagine.

Adobe Photoshop CC reprezintă cel mai bun program de editare grafică și corecție fotografică, existent pe piață.
Din acest motiv, alături de Adobe Illustrator CC pentru grafică vectorială, a devenit standardul mondial de editare grafică, prelucrarea imaginii, corecție fotografică, realizarea de montaje și colaje de imagini, corecție de portret.

Ultima variantă a acestui software de editare grafică aduce instrumente de o putere și versatilitate fără precedent, ceea ce îl face să fie programul de procesare a imaginii folosit de profesioniștii din lumea întreagă, pentru tot ce ține de arta digitală, pictura digitală, editare web design, corecție și ajustări de imagine, manipulare fotografică și chiar editare video.

Vom aborda detaliat și lucrul cu Adobe Bridge.
Cursul Adobe Photoshop CC are ISBN 978-973-0-17655-1.
Acest Curs Adobe Photoshop CC este structurat în 14 capitole, care cuprind 128 lecții video și acoperă pregătirea dvs. la nivel de începator, mediu și avansat, fiind disponibil pe trei DVD.

Aveți la dispoziție 600 de exercitii, aflate în stadiul inițial și final, peste 200 de presetări, care vă vor ajuta să deprindeți utilizarea instrumentelor, să vă însușiți tehnica de lucru în Adobe Photoshop CC la nivel avansat.

Mod de lucru în curs Photoshop

Studiați în confortul căminului dumneavoastră, în propriul ritm, urmărind lecțiile video, ascultând explicațiile audio, studiind zonele de zoom din lecțiile video, indicațiile din căsuțele de detaliere de pe ecran și lucrând cu fișierele de exerciții puse la dispoziția dvs. pe DVD. Comparați apoi ceea ce ați obținut, repetând tehnicile demonstrate, cu exercițiile aflate în stadiul final pe DVD.

Rezoluția lecțiilor video este 1364 / 732 pixeli, updateurile au 1080p. Învățați Photoshop în 128 lecții scurte, concise, aplicative! Update până la vers. 21.1.2 aprilie 2022.
Pentru a duce la nivel expert pregătirea dvs. în lucrul cu Adobe Photoshop CC, vă recomandăm ca acest curs să fie urmat de Curs Adobe Camera Raw - Secretul din spatele imaginii profesionale. Veți descoperi instrumente și tehnici de lucru nebănuite, aplicabile imaginilor de înaltă calitate RAW.

Vă sugerăm să urmați cursurile de editare avansată HDR și Photoshop Creativ, astfel încât veți putea realiza absolut orice corecție de imagine, montaj sau compoziție.
Mostre video Curs Adobe Photoshop CC

Secvențe din lecții video Curs Adobe Photoshop CC

Mai multe mostre video în canalul youtube aici >
Puteți examina 9 secvențe din lecțiile video, alegând thumbnailul din lista din dreapta.

Curs Photoshop, Puppet Warp

Curs Photoshop, Inverted Layer Mask

Curs Photoshop, Select and Mask

Curs Photoshop, Face Aware

Editare video

Cu Adobe Photoshop CC putem realiza și clipuri video, nu numai editare de imagine.
Vom lucra și cu layerele video, a căror durată o putem modifica, exact în modul în care lucrăm pe layere în cazul imaginilor.
Putem modifica saturația, culoarea, sau nivelele de culoare ale unui layer video la fel ca și pentru o imagine.

Nu este neapărat nevoie de Adobe After Effects pentru orice clip video: începând cu versiunea CC, Photoshop are capabilități avansate de editare video.

Iată un exemplu de editare video și audio realizată cu Adobe Photoshop CC, aici >
Curs de editare video profesională Sony Vegas, aici >
Curs efecte speciale si compozitie de film Adobe After Effects, aici >
Curs Adobe Photoshop Creativ, aici >

Mostre ale exercițiilor folosite în Curs Adobe Photoshop CC

Puteți examina galerii de imagini - mostre ale exercițiilor folosite în curs, dar și câteva imagini care, prin glisarea cursorului, relevă aspectul imaginii înaintea editării, respectiv cel de după editare.

Asigurati-vă că monitorul este calibrat, astfel încât să vedeți imaginile la tonalitatea, luminozitatea și contrastul original.
DVD 3, Update Curs Photoshop
Adobe îmbunătățește Photoshop, introducând câteva instrumente extrem de puternice, odată cu versiunea 2015.5 din iunie 2016:
1. Identify Font (identificarea fontului folosit într-o imagine raster) este de un ajutor neprețuit pentru designeri.
2. Face Tool / Face Aware. Identifică automat conturul feței, ochii, buzele, nasul, bărbia, fruntea, și permite corecția de portret aproape instantaneu, reprezentând un ajutor neprețuit pentru fotografi. În galeria de mai jos puteți vedea corecții de portret realizate cu noul Face Tool.
3. Select and Mask. Selecțiile au reprezentat mereu o problema în editarea grafică. În versiunea Photoshop 2015.5, update-ul din iunie 2016 aduce noul instrument Select and Mask care realizează selecții uluitor de rapid și eficient, combinând vechile instrumente Quick Select și Refine Edge într-un mod extraordinar. Iată cele 3 secvente de curs în preview:
4. Area Focus: selecții bazate pe zona de claritate / focus și profunzimea câmpului/DOF. Utilizarea Area Focus împreună cu Select and Mask, în locul instrumentului Refine Edge.

5. Photomerge - Panorama Creation: crearea imaginilor panoramice avea, în versiunile precedente, zone transparente lipsă. Opțiunea Content Aware Fill Transparent Areas rezolvă automat această problemă, panorama generată fiind perfectă.
6. Tree: Photoshop CC 2015.5 permite inserarea elementelor de vegetație în compoziția grafică. Iată un exemplu în care un "tree" maschează un element nedorit în imagine.
7. Flame: meniul Render este îmbogățit cu un nou instrument, Flame, care simulează în mod realist flăcările.
8. Aplicație: recompunerea unui cadru, din două imagini încadrate partial.
Tehnici avansate Photoshop
9. Prelucrarea imaginilor de iarnă, cu alb predominant - Pdf >
Cursul Adobe Camera Raw prezintă detaliat această tehnică, iar în cursul de editare avansată HDR exploatăm alte variante de prelucrare.
Update Adobe Photoshop CC 2018
Versiunea Photoshop 19.1.6 aduce noi instrumente, tot mai eficiente în editarea imaginii. DVD 3 continuă cu lecții video despre:
- îndepărtarea mulțimilor de oamenilor din fotografii ale monumentelor istorice, zone aglomerate
- Refine Edge a devenit Select and Mask, iar instrumentele de selecție pentru izolarea unor elemente de imagine sunt tot mai puternice: pe lângă Focus Range, a apărut instrumentul Subject care identifică persoanele sau obiectele proeminente din imagine, cu un singur click
- Decontaminate Colors: cursorul care apare în dialogul Select and Mask permite ajustarea fină a decontaminării culorii
Instrumente de selecție

Pe lângă Focus Area a apărut noul instrument de selecție Subject, care împreună cu Select and Mask și opțiunea sa Decontaminate și mai ales posibilitatea de a exporta selecția într-un layer separat cu mască de layer reprezintă tehnici extrem de puternice în editarea imaginii. Practic, se poate realiza orice selecție.

Deplasați mouse-ul peste imaginile Before and After pentru a examina rezultatele editării.
Refine Edge sau Select and Mask
Utilizatorii care trec de la versiuni Photoshop vechi la cele actuale, constată modificarea unor instrumente, cum ar fi dispariția vechiului Refine Edge, înlocuit de Select and Mask. Cei nemulțumiți de performanțele noii tehnici de revizuire a selecțiilor se întreabă cum ar putea reveni la vechea versiune Photoshop.

Nu trebuie să faceți acest lucru, ambele metode de finisare a selecțiilor vă stau la dispoziție!
Update Adobe Photoshop CC 2019 - 2020
Versiunea Photoshop 21.1.2. din aprilie 2020 aduce noi instrumente, tot mai eficiente în editarea imaginii. DVD 3 continuă cu lecții video despre:
- Content Aware Fill, noile facilități
- Frame Tool, Color Wheel, opțiunile Align și Distribute, Resize
- Remove Background și Object Select Tool
- Lens Blur
- Warp Transformation
Adobe Photoshop 2022, nu mai există posibilitatea scalării proporționale cu tasta Shift apăsată. Pentru a restabili clasicul mod de scalare: Edit - Preferences - General, unde bifați "use legacy free transform".

Un alt motiv pentru a nu face update la noile versiuni: Perspective Warp nu mai funcționează decât cu cele mai noi plăci video la versiuni mai noi de 2020, la fel și Face Tool din filtrul Liquify.
Proportional Scale
Adobe Camera Raw 14.3 aduce modificări de neînțeles, printre care dispariția instrumentelor plasate ergonomic deasupra previzualizării imaginii, ca Straighten, Crop, Perspective dar mai ales peria pentru ajustări locale, ele fiind mutate - ascunse în alte locuri pe care nimeni nu are răbdare să le caute, fără nici un rost. Sfatul este să nu faceți update la Camera Raw 14.3. Dacă folosiți ultima versiune Photoshop, puteți suprascrie Adobe Camera Raw prin descărcarea versiunii 11.4.1, cea mai nouă versiune "normală".
Adobe Camera Raw 14.3
Cuprinsul complet al cursului Adobe Photoshop CC, aici >
Curs Adobe Photoshop CC
Back to content