Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Editor grafic gratuit, grafica pentru incepatori
<< TEHNIC, REDUCERI > < GRATUIT >
Cursuri Photoshop pe FacebookAceasta sectiune se adreseaza incepatorilor in grafica, celor care doresc sa modifice o imagine la nivel primar, dar nu poseda o licenta pentru un software de editare a imaginii, si nu au abilitati de a lucra cu programe grafice.

Solutia pe care o oferim este gratuita, eficienta, simpla, in limba romana. Desi nu face parte din suita Adobe, am inclus aceasta sectiune aici deoarece trateaza editarea si corectia de imagine.

Editarea grafica online

La adresa https://pixlr.com/editor gasiti un editor grafic gratuit, cu functii primare de selectare, colorare, corectie de culoare – hue, saturation, brightness, levels.
Foarte important este faptul ca se poate lucra pe layere!
Indata ce ati accesat “Open image from computer”, puteti incarca o imagine, pe care sa o editati apoi si sa o salvati.

Iata cateva operatii si tehnici simple realizate cu editorul grafic online, in videoclipul de mai jos:
Lucrul cu editorul de imagine offline:

Iata cateva succinte indicatii asupra editorului de imagine.
Meniul File: de aici se incarca o imagine, respectiv se salveaza la finalul editarii.
Meniul Edit: contine instrumente de editare, intre care Free Transform si Free Distort.
Meniul Layer: indispensabil unei editari de imagine, permite crearea unui nou layer (strat), duplicarea unui layer, mutarea sa in stiva de layere, rasterizarea unui layer (transformarea unui obiect vectorial in imagine bitmap, spre exemplu a unui logo). Importante sunt functiile Merge Layer – unirea layerelor, dar mai ales Layer Mask – masca de layer. Flip layer permite oglindirea pe orizontala sau verticala.

Meniul Adjustment: permite ajustari si corectii tonale ale imaginii. Astfel, de aici putem seta:
- Brightness and Contrast modifica intensitatea luminii si contrastul,
- Hue & Saturation modifica nuanta culorii si saturatia, nivelul de culoare,  
- Color Balance modifica ponderea culorilor Rosu, verde, albastru
- Vibrance modifica intensitatea culorilor in intreaga scena
- Levels si Curves au functia de modificare a luminozitatii si contrastului imaginii, se poate folosi la eliminarea unor detalii din zonele de lumina si umbra. Mult mai spectaculoasa este utilizarea optiunii Curves (Curbe) care poate schimba radical tonurile imaginii dandu-i aspecte curioase, ireale, picturale. Este instrumentul care permite cel mai mare control asupra tonalitatii si culorii.  
- Exposure simuleaza modificarea timpului de expunere cu care fotografia a fost realizata.
- Autolevels este o functie de reglare automata a nivelelorde culoare intr-o fotografie, si uneori ofera rezultate foarte bune. Merita experimentata!
- Comenzile Invert, Sepia, ... Color Lookup se explica singure prin simpla lor aplicare. Sunt filtre de imagine care modifica imediat intreaga fotografie, oferindu-i un aspect de fotoggrafie veche, etc.

Meniul Filter: contine un pachet generos de filtre care se aplica intregii imagini (corectie globala) sau unei selectii (corectie locala). Experimentati filtrele si veti constata imediat efectul acestora.
Meniul Language: puteti seta interfata in limba romana.

<h2>Editarea grafica offline</h2>
La adresa: https://pixlr.com/ in sectiunea Desktop puteti descarca versiunea Pixlr for Desktop, atat pentru Windows cat si pentru Mac. Download-ul are loc dupa ce creati un cont gratuit pentru acest utilitar oferit de Autodesk.
Meniul modern, pozitionat in stanga spatiului de lucru, este intuitiv, usor de accesat, dar lipsesc instrumentele de selectare, ceea ce diminueaza mult versatilitatea programului.
Totusi, se pot aplica corectii globale ale imaginii.

Editare grafică gratuită, update 2024 Photopea

Pentru utilizatorii care caută soluții gratuite, continuam să furnizăm sugestii și direcții de lucru. În 2024 a apărut o soluție și mai eficientă, practic un mic Photoshop online, care deține aproape toate instrumentele cu care operează Adobe Photoshop.

Editorul Photopea se află la adresa: https://www.photopea.com/

De remarcat că suportă formatul nativ Photoshop, PSD, dar și Adobe Illustrator și în mod absolut uluitor, formatul Raw. Se lucrează exact ca în Adobe Photoshop.
În galeria de mai jos am ilustrat câteva din caracteristicile neașteptate ale acestui editor grafic online gratuit, Photopea:

Editarea imaginilor RAW în Photopea

Deși nu este de complexitatea editorului gratuit de imagini Raw pe care l-am semnalat aici și nu se apropie măcar de editarea profesională a imaginilor Raw studiate în acest curs, Photopea poate realiza o editare primară a acestui format de fișier extrem de puternic. În pasul 1 imaginea Raw este ajustată tonal la nivel global, apoi ea este deschisă - convertită în format Jpg, unde i se poate aplica orice editare, în acest caz un Crop:


Solutia gratuită este suficientă pentru nevoi de editare primară, la nivel de începător.

Totusi, daca doriti editarea profesionala a imaginii, va sugeram cateva solutii software pentru care va oferim training de cea mai buna calitate:
Curs Adobe Photoshop CC, editarea si manipularea imaginii, aici >
Curs Adobe Lightroom CC Classic, un excelent editor si organizator - catalog de imagine, aici >
Curs pentru editarea imaginilor Raw - cel mai performant format de imagine, aici >
Curs avansat Photoshop pentru manipularea imaginii, crearea de imagine si compozitie de imagine, aici >
Curs pentru editarea imaginilor HDR - High Dynamic Range, fotografii in conditii extreme de lumina, aici >
Curs Adobe Illustrator pentru editarea imaginii vectoriale, pentru a obtine afise de orice dimensiune, mape, cataloage, bannere, meshuri, carti de vizita, aici >
Curs Adobe Illustrator pentru tiparirea imaginii vectoriale, trateaza probleme de DTP, pre-press si tipar, dedicat lucrului cu Adobe Illustrator, aici >
Curs de grafica vectoriala cu Corel Draw, curs complet pentru versiunile 12-X7, aici >
Curs intensiv Corel Draw, invatati Corel in 6 ore, aici >
Curs de grafica vectoriala cu Corel Draw dedicat problemelor legate de tipar, print, DTP, aici >

Back to content