Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs V-Ray, curs randare realista cu V-Ray Next in 3D Studio Max
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE

Nivel de pregătire: expert!

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

La achiziția unui curs 3D Studio Max vă oferim gratuit cursul de randare Arnold, și reducere la cursurile de randare V-Ray și Corona Render!
Cursul V-Ray Next face parte din pachetul de cursuri pentru Design Interior >

Ce conţine cursul de iluminare şi randare cu Chaos V-Ray în 3D Studio Max
Vă oferim 3 DVD cu 9 ore de training video Chaos V-Ray în 46 de lecţii video în limba română, la rezoluţie 1920/1040, împreună cu exerciţii, proiecte 3D Studio Max în stadiul iniţial respectiv final, pentru a putea exersa operaţiile demonstrate în lecţia respectivă.

Cursul reprezintă o demonstraţie completă şi eficientă a lucrului cu Chaos V-Ray în randarea foto realistă cu 3D Studio Max, randarea arhitecturală şi de studio, tur virtual arhitectural interactiv, studii de caz, soluţii de bună practică, tehnici de lucru la nivel expert, inclusiv automatizarea setărilor V-Ray prin scripturi profesionale extrem de uşor de folosit, care duc la o economie a timpului de render, dar mai ales la o reducere extraordinară a curbei de învăţare şi a timpului de lucru la randare.
Plecăm de la presupunerea că aveţi abilităţile necesare pentru a opera cu 3D Max în ceea ce priveşte tehnicile curente, ne concentrăm în acest curs pe lumini, materiale şi randare.
În cazul în care sunteţi începător în lucrul cu 3D Studio Max, vă recomandăm să parcurgeţi întâi cursul 3D Studio Max.

Vom învăţa să creem materiale Chaos V-Ray, să iluminăm scena în diverse scenarii, folosind diferite soluţii pe care le comparăm, dar mai ales vom învăţa să randăm scene complexe la calitate foto realistă, în timp minim. Vom stabili cele mai eficiente metode de lucru şi vom defini, în urma studiilor de caz, soluţii de bună practici.
Pe lângă lecţiile video şi proiectele pentru exerciţii, vă oferim şi o bibliotecă de materiale Chaos VrayMtl, texturi, fişiere HDRI, IBL, IES pentru lumini, obiecte Proxy, scene preconstruite, dar şi documentaţie Pdf acolo unde este indispensabilă.

NOU! Cursul Chaos V-Ray 2 tratează updateurile din 2023, care sunt absolut spectaculoase.

Versiunea Chaos V-Ray din curs

Versiunile Chaos V-Ray anterioare, deşi foarte eficiente, erau extrem de greu de folosit datorită multitudinii de parametri şi complexităţii acestora.

Noua generaţie numită V-Ray Next (versiunea 4) aduce îmbunătăţiri spectaculoase ale imaginii obţinute, reduce timpul de randare datorită unor algoritmi incredibil de eficienţi, dar mai ales este mult mai simplu de operat.
Cursul tratează lucrul cu versiuni V-Ray până la 5.1. Pentru versiunile noi, vă oferim un curs aici >
Vom stabili împreună o procedură de lucru, o serie de etape care să vă permită iluminarea şi randarea oricărei scene, oricât de complexă în ceea ce priveşte lumina, geometria sau materialele.
Proiectele 3D Studio Max sunt salvate în versiunea 2018.

Ce este Chaos V-Ray

V-Ray is the future!
Chaos V-Ray este cel mai performant software de randare 3D, este compatibil cu majoritatea aplicațiilor importante de creare a conținutului digital.

Chaos V-Ray diferă de alte soluții de randare prin faptul că include atât opțiuni de redare CPU și GPU. V-Ray randează folosind tehnologia adaptivă de urmărire a razelor și particularităţile geometrice, texturile şi luminile scenei pentru a crea imagini la calitatea unei fotografii.
Calculează cu exactitate distribuția luminii, precum și proprietățile fizice ale oricărui material, de aceea Chaos V-Ray reprezintă un motor de randare absolut formidabil folosit în vizualizarea arhitecturală, publicitatea și efectele vizuale pentru film și televiziune, oriunde este nevoie de o imagine de calitate extremă, ceea ce numim randare foto realistă.

De ce Chaos V-Ray?

Dintre toate motoarele de randare pentru 3D Studio Max, Chaos V-Ray este pe departe cel mai performant, versatil, oferă rezultate incredibil de realiste şi acum, în noua versiune, are şi o curbă de învăţare rapidă.

Algoritmul versiunii 5 este absolut uluitor, având încorporat până şi un modul V-Ray Denoiser care remediază cunoscuta problemă a „zgomotului de imagine” în mod automat, dacă este corect setat.
Iluminarea HDRI se face aproape automat, tot fluxul de lucru este nou si extrem de eficient şi vă invităm să îl descoperiţi în acest curs de top.

Materiale Chaos V-Ray

Vom construi materiale procedurale și materiale cu texturi Diffuse, Specular, Bump, Reflection, Refraction, vom sublinia cauzele din care pot să apară unele probleme.
Materialele Chaos V-Ray aduc noutăți formidabile începând cu versiunea V-Ray 6, detalii aici >
Materiale V-Ray Next render

Chaos V-Ray Caustics

Efectul Caustics apare la trecerea luminii prin două medii cu indice diferit de refracție, iar Chaos V-Ray exploatează foarte bine acest efect, pe care îl ilustrăm mai jos:

Ateliere de randare Chaos V-Ray

Studiem iluminarea scenelor de interior sau exterior, cu iluminare de zi sau de noapte, folosind diferite scenarii de lumină.
Randarea de zi a unui interior cu două variante de lumină - scene Chaos Grup:

Chaos V-Ray, randare exterioară de zi și noapte

Iluminarea și randarea arhitecturală exterioară, de zi și de noapte. Scenă Chaos.
În cursul Chaos V-Ray 2 arătăm viteza uluitoare de randare în Chaos Cloud cu V-Ray 6.

Studiu de iluminare interioară de zi cu Chaos V-Ray

Iluminarea și randarea arhitecturală interioară de zi. Scenarii de iluminare, analiză, randare, algoritmul de lucru.
Randarea Chaos V-Ray cu scripturi
Vom demonstra modul în care putem utiliza rapid scripturi care preiau controlul asupra parametrilor Chaos V-Ray în iluminarea globală, acestea ne aduc o uriașă economie de timp atât în randare, dar mai ales în procesul de setare a parametrilor V-Ray.
Randarea va fi cu mult mai rapidă.
Scena cu casa este reluată în cursul Chaos V-Ray 2, care aduce modificări spectaculoase (nu numai) în construirea vegetației, detalii aici >
Curs Chaos V-Ray 2
VR, tur virtual panoramic interactiv
Cu Chaos V-Ray și 3D Studio Max putem realiza tururi virtuale interactive, așa numita VR - Virtual Reality.

Pentru incinta iluminată cu surse multiple, randarea Chaos V-Ray GI relevă următorul aspect:
VR tur virtual arhitectural

Dar prezentarea sălii de ședință se poate face și interactiv. Deplasați imaginea și rotiți perspectiva folosind butoanele mouse-ului în acest exemplu de tur virtual aici >
Sau click pe imaginea de mai jos:
tur virtual interactiv
La final, vă propunem un exercițiu pentru Chaos V-Ray Fur, pentru a crea iarba pe care stă Mazda MX-5, modelată de cei de la ArchViz. Să comparăm această randare cu cea obținută cu Corona Render.
V-Ray Fur, curs randare V-Ray
Vă sugerăm și un curs de randare foto realistă cu un motor revoluționar, Corona Renderer  1>

Update Chaos Corona Render 2 și efecte speciale Phoenix FD, detalii >
Update Chaos V-Ray Render 2 și efecte speciale Phoenix FD, detalii >
Curs randare V-Ray in 3D Studio Max
Back to content