Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs Chaos V-Ray 2, curs randare cu V-Ray 6 si Phoenix FD
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE

Nivel de pregătire: expert!

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

Ce conţine cursul de iluminare şi randare cu V-Ray 6 în 3D Studio Max
După cursul V-Ray 1 care tratează versiunile  NEXT (4) şi 5, al doilea curs Chaos V-Ray se referă la modificările spectaculoase aduse de la versiunea 6 în sus pentru randare arhitecturală foto realistă.

Acest curs conţine 33 lecţii video însumând cca. 6 ore de lectură video la 1980/1040 px.
Vom începe cu noul V-Ray 6 Interractive Frame Buffer, care aduce modificări importante dar şi eventuale confuzii, pe care le lămurim în acest curs.
Noul Chaos V-Ray 6 conţine un Denoiser independent precum şi exportul EXR pe 32 bit sau VRImage, alături de opţiuni foarte puternice la export cum este LightMix, Caustics, Sharpen, Tone Mapping. Highlights, Shadow, Vibrance, Exposure, Tone Curve Histogram.
Demonstrațiile se derulează fluent, în timp ce setăm parametri şi evaluăm rezultatul. Deşi efectul unei modificări apare după una sau mai multe ore de randare, întregistrarea este întreruptă pe această durată, pentru a avea acces imediat la rezultate. Vom specifica mereu timpul de randare necesar.
Vom prezenta și o introducere în Phoenix FD.

Demonstrăm randarea în Chaos Cloud, cu timpi de randare foarte mici, la un realism extrem al scenei.

Randaţi mai rapid şi mai calitativ ca niciodată!

Chaos V-Ray Procedural Clouds

Lumina V-Ray Sun este asociată cu o textură de iluminare ambientală perfect integrată fizic şi având lumina corelată cu poziţia soarelui. Acum Environment Map conţine nori procedurali, care pot fi chiar animaţi.
Putem simula un apus sau răsărit, având asociată lumina corectă, prin simpla poziționare a soarelui.

Chaos Cosmos V-Ray Materials Library

Librăria de materiale Chaos Cosmos aduce modificări revoluţionare în grafica 3D, în sensul că putem importa în scenă obiecte sau scene 3D complexe la scară naturală, modelate, texturate, cu coordonate UVW atribuite.

S-a terminat cu căutarea modelelor 3D, a texturilor, a fişierelor HDRI, a scenelor 3D în librăriile de pe internet!

Chaos Cosmos conţine peste 4.000 de obiecte grupate pe categorii (arhitectură, mobilier, vegetaţie, vehicule, oameni, obiecte de iluminat, accesorii, presetări, colecţii de teme), texturi Enmesh 3D, materiale complexe, HDRI şi este în update continuu.
Acestea sunt mai mult decât obiecte, de aceea se numesc Smart Assets deoarece îşi relevă detaliile în funcţie de distanţa până la camera V-Ray.
Din acest motiv, cursul nu conţine fişierele max, pe care le creem singuri cu câteva clickuri.
Toate obiectele au două sau trei nivele de detaliu, cel low poly este încărcat în viewport pentru previzualizare, versiunea high poly fiin încărcată în timpul randării.

Universul tău pentru conţinut 3D inteligent

Biblioteca de materiale Chaos V-Ray

Biblioteca de materiale Chaos V-Ray din versiunea 6 s-a mutat online în Chaos Cosmos şi se atribuie obiectelor cu un singur click, fiind gata texturate şi mapate UVW. Gama de materiale este mult mai vastă decât fosta bibliiotecă instalată local și se updatează frecvent.

Chaos Cosmos HDRI environment

Iluminarea cu V-Ray Dome Light și HDRI se realizează ușor pentru ca librăria online Chaos Cosmos ne oferă și imagini HDRI, grupate pe categorii și tipuri de lumină - umbră.
Comparația între lumina Chaos Dome Light cu Cosmos HDRI și V-Ray Sun:

Chaos Scaned Material

Chaos Scaned Material este o colecție de materiale incredibil de reale, obținute din scanări de înaltă rezoluție, cu răspuns de real la lumina Chaos V-Ray din scenă, materiale care reflectă perfect realitatea la orice nivel de zoom.

V-Ray Enmesh Mode

Putem genera o textură 3D reală, formată din repetarea unor obiecte 3D pe suprafața unui alt obiect, tehnica fiind destinată vizualizărilor de precizie la zoom mare. Corespondentul Enmesh în Chaos Corona Renderer este Corona Pattern.

Chaos V-Ray Decal

Chaos Decal reazlizează o proiecție a unei imagini transparente sau a unui material, pe o suprafață de orice curbură.
Se pot realiza inclusiv imagini realiste, cu texturi de degradare.

Chaos V-Ray Scatter

Chaos V-Ray Scatter se combină cu puternicele Asset din Chaos Cosmos, scenele arhitecturale capătă viață când conțin vegetație diversă, care acum se construiesc și se randează mai rapid ca niciodată.
Vom studia presetările Surface și Spline pentru a construi scena de mai jos, a cărei randare se va face în ... 8 minute!

Chaos Cloud

Randarea consumă resurse importante și imobilizează unul sau mai multe computere timp îndelungat. Soluția randării în Cloud este oferită acum de Chaos Cloud, iar rezultatele sunt uimitoare pentru randarea imaginii de mai jos, care a durat 3 ore pe computerul local, timpul de randare Cloud a fost de 8 minute!

Vă ghidăm etapă cu etapă prin acest proces.

S-a terminat cu timpii uriași de randare!
Chaos Cloud Render
Așa cum Chaos Corona Renderer are un editor independent post randare (Corona Image Editor), Chaos V-Ray poate face același lucru în fereastra Frame Buffer în colaborare cu Chaos Cloud Rendering Client. Este esențial să putem corecta aportul surselor de lumină în scenă, parametrii luminii, expunerea, balansul de alb, corecția tonală, claritatea, toate DUPĂ încheierea randării, fără a mai avea nevoie de un software 3D.

VRimage si EXR in Chaos Cloud

Chaos Phoenix FD

Chaos Phoenix FD pentru V-Ray reprezintă un puternic simulator de efecte speciale, interacțiuni între fluide, foc, explozii. Putem adăuga o notă puternică de realism scenelor prin animarea unui foc în șemineu, a unei căderi de apă, valuri, explozii. Procedura de lucru Phoenix FD este aceeași și pentru Corona Renderer >

Chaos Smoke, Explosion

Chaos Phoenix Fuel Burning Explosion Simulation, simularea realistă a unui incendiu de combustibil și a unei explozii de amploare.
Phoenix FD Ocean Simulation, simularea de lichide pentru construcția unui ocean:

Phoenix FD Ocean Simulation
Ocean Simulation Phoenix FD este capabilă să simuleze interacțiunea dintre o barcă și suprafața apei:
Simularea interacțiunii unui solid cu lichide:
Simularea Caustic folosește acum algoritmul Progressive WIP, mai eficient decât Photon Map:
Chaos V-Ray Caustic
Chaos V-Ray 6 Update 1.2
Câteva îmbunătățiri aduse de Update 1.2 și câteva exemple de randare cu V-Ray versiunea 6 Update 1.2 din iunie 2023, exercițiile din galeria de mai jos nu fac parte din cursul Chaos V-Ray 2:
  • Chaos Scatter, creați păduri, câmpuri, mulțimi și multe altele folosind noul nostru instrument de împrăștiere. Este rapid, ușor și vă permite să adăugați o mulțime de detalii scenei dvs. fără a utiliza multă memorie. Descărcați una dintre setările noastre gratuite de scatter din Chaos Cosmos pentru a începe,
  • V-Ray Enmesh, vă puteți gândi la geometrie ca la o textură - dar, în loc să repetați o imagine pe o suprafață, folosește geometrie care poate fi plăcută. Mesh este ideal pentru crearea de modele precum garduri și țesături și utilizează mult mai puțină memorie decât deplasarea sau copierea manuală,
  • V-Ray Decal with Displacement, acum puteți folosi V-Ray Decal pentru a adăuga deplasare pe orice suprafață pentru pereți crăpați, pietre, litere în relief și mai mult realiste,
  • Chaos Cloud Collaboration, obțineți feedback rapid și consolidat cu privire la progresul muncii dvs. Încărcați randările în Chaos Cloud Collaboration direct din Frame Buffer de la V-Ray și împărtășiți-vă munca cu colegii și clienții pentru a adăuga comentarii și adnotări,
  • Procedural clouds, creați cerul înnorat potrivit pentru mediul dvs. în doar câteva clicuri cu noul sistem de nori procedural de la V-Ray,
  • New ground projection, îmbunătățiți redarea mediului HDRI cu noile capacități de proiecție la sol mai flexibile ale luminii V-Ray Dome,
  • Enhanced V-Ray Material energy preservation, redați metale brute și alte suprafețe reflectorizante și mai precise din punct de vedere fizic, cu o conservare îmbunătățită a energiei V-Ray Material,
  • Thin Film layer, creați bule de săpun realiste, scurgeri de ulei și multe altele cu noua opțiune Thin Film din materialul V-Ray,
  • VFB Panorama Viewer, Acum puteți previzualiza randările dvs. panorame sferice în timpul redării, direct din V-Ray Frame Buffer.
Curs Chaos V-Ray 2 si Phoenix FD
Back to content