Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs 3D Studio Max, modelare 3D, randare arhitecturală
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE
Ce este 3D Studio Max?
Ce invatam in Curs 3D Studio Max
Versiunea 3D Studio Max folosita in curs
Ateliere practice 3D Studio Max

Nivel de pregătire: începător, mediu, avansat.

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

La achiziția unui curs 3D Studio Max vă oferim gratuit cursul de randare Arnold, și reducere la cursurile de randare V-Ray și Corona Render!
Cursul 3D Studio Max face parte din pachetul de cursuri pentru Design Interior >

Curs Video 3D Studio Max
Curs Video 3D Studio Max, Modelare 3D, animație, simulare 3D, texturare, iluminare, randare arhitecturală, tur virtual interactiv, prezentare arhitecturală interactivă - ISBN 978-973-0-21172-6

În ce constă cursul 3D Studio Max?

Cursul video 3D Studio Max este alcătuit din 3 DVD conținând 210 lecții video și peste 580 de exerciții în format 3D Studio Max *max sau *3DS, aflate în stadiul inițial, intermediar și final, astfel încât la finalul unei lecții video să vă puteți evalua progresul.

Exerciții 3D Studio Max

Exercițiile care însoțesc cursul 3D Studio Max sunt foarte importante, deoarece prin decompunerea scenei se poate analiza modul în care aceasta a fost realizată, se pot studia
materialele folosite, setările pentru texturi și materiale procedurale, geometria și natura modelelor 3D, modificatorii aplicați, timpii de animație și ritmul animației.
Vă oferim proiecte complete, în diferite etape de lucru.

Aveți la dispoziție peste 330 de fișiere presetate, pe care să le încărcați pentru a obține rapid un produs final: fișiere Biped, lumini fotomerice IES, imagini HDRI, texturi, materiale de tip *.mat., dar și documentație Pdf, acolo unde aceasta este indispensabilă.
ATENȚIE! Pentru ca afișarea materialelor să fie la fel cu cea din curs, se setază astfel >

Cursul 3D Studio Max vă oferă acces direct la mii de modele 3D cu licență de utilizare gratuită, pe care le puteți folosi in aplicatiile dvs.

Update 2023! Materiale, texturi, HDRI și modele 3D Chaos Cosmos Corona și Chaos Cosmos V-Ray, gratuit!
În cursurile de randare cu V-Ray Next și Corona Render vom realiza un tur virtual interactiv, exemplul 1 și exemplul 2

Ideea unui tur virtual interactiv este de a explora exteriorul sau interiorul unei scene navigând cu ajutorul mouse-ului, ca în exemplul de rezoluție medie de mai jos:
Tur virtual interactiv
Să explorăm conținutul cursului 3D Studio Max:

Lecțiile video 3D Studio Max

Au rezoluția de 1366 / 768 pixel, în format Quicktime.
Versiunea 3D Studio Max folosită în curs este 2016 și 2017, dar lecțiile video sunt perfect compatibile cu versiunile 3D Studio Max 2018 și 2019, deoarece diferențele dintre versiuni sunt practic inexistente, așa cum arată Autodesk AICI >
În ceea ce privește versiunea 3D Studio Max 2020-2023, nu există diferențe notabile sau efective, cursul se pretează perfect și pentru această versiune, mai putin faptul ca randarea Mental Ray nu mai este oferita de nVidia ca suport începând cu noimebrie 2017, fiind înlocuită de motorul de render Arnold, curs pe care vi-l oferim gratuit la achiziția cursului 3D Studio Max.
Urmăriți updateurile paginii web pentru această secțiune.

Descriere Curs 3D Studio Max

În primele două DVD vom învăța modelarea Poly, modelarea NURBS, NURMS, Spline, dar și animația, controlerele de animație, astfel încât vom putea modela 3D și anima orice obiect.
În al treilea DVD vom studia texturarea, iluminarea și randarea avansată, de la Scanline și Clay Render, până la Mental Ray Global Illumination, tehnici avansate Final Gather, GI Photon Map, Caustics.

Update: nVidia a oprit suportul pentru Mental Ray în nov. 2017, asadar versiunile 3DS Max de la 2018 inclusiv nu mai conțin motoarele de randare Mental Ray și Iray, dar ele pot fi în continuare utilizate pentru versiunea 2018, prin instalarea de pe pagina producătorului Mental Ray plugin (gratuit) și Iray plugin.
Randarea cu Mental Ray este inclusă în acest curs.

Randarea cu 3D Studio Max

Randarea cu 3D Studio Max versiuni mai noi de 2018 se poate face cu:
 • Arnold, pentru care vă oferim gratuit un curs de iluminare, materiale și randare aici >
 • Chaos V-Ray 1, pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare aici >
 • Chaos
  V-Ray 2
  , pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare, efecte speciale aici >
 • Chaos
  Corona Renderer 1
  , pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare aici >
 • Chaos
  Corona Renderer 2, pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare, efecte speciale aici >
Mostre Curs 3D Studio Max

Iată rezumatul video al primelor 2 DVD ale Cursului 3D Studio Max

| DVD 1 | DVD 2 |

Curs 3D Studio Max, DVD 1

Curs 3D Studio Max, DVD 2


Mostre Curs 3D Studio Max

Secvențe din lecții video Curs 3D Studio Max

Mai multe mostre video în canalul youtube aici > Puteți examina 7 secvențe din lecțiile video, alegând thumbnailul din lista din dreapta.
DVD 3: Atelier 1 curs 3D Studio Max, diferite variante de iluminare ale aceleiași scene, la momente diferite
DVD 3: Atelier 2 curs 3D Studio Max, etape ale iluminării în 3D Studio Max: default scanline, mental ray, final gather, global illumination
DVD 3: Atelier 3 curs 3D Studio Max, iluminare globală și randare arhitecturală, render interior și exterior, render de zi / noapte

Modelarea 3D Studio Max cu NURBS, folosind planuri Blueprint


Planul denumit "Blueprint" este o imagine care conține vedere frontală, laterală, de sus și uneori din spate a unui obiect pe care doriți să îl modelați. Pentru a modela obiecte cu mare precizie sunt uneori necesare 6 plane.
Vom exersa modelarea 3D a fuselajului, aripilor, motoarelor unui avion, folosind planuri de referință pe 3 direcții ortogonale. Lecție introductivă AICI >

Chaos Corona Renderer 9 aduce îmbunătățiri revoluționare în ceea ce privește obiectele 3D și materialele, acestea putând fi inserate cu un singur click din uriașa bibliotecă Chaos Cosmos.
Exemple de exerciții folosite în Curs 3D Studio Max, secvențe din curs

Randarea filmelor cu 3D Studio Max

3D Studio Max randează imagini sau filme. În fiecare situație, backgroundul poate fi setat încă din interiroul programului, astfel încât renderul să conțină un cer (imagine) sau un cer animat (video clip), spre exemplu.
Dacă dorim să editam cerul sau orice alt background ulterior randării, acest lucru este posibil, setând formatul de ieșire ca secvență de imagini PNG cu canal alpha, sau transparență.

Pentru post procesarea renderului, vă sugerăm:
în acest caz am înlocuit cerul într-o secvență randată Png cu Alpha Channel.

Cursuri pentru randare avansată cu 3D Studio Max:

Randare arhitecturala 3D Studio Max

Deplasați cursorul peste imaginile de mai jos, pentru a examina stadii ale proiectului 3D Studio Max:

Pluginuri 3D Studio Max

Progamatori entuziaști au dezvoltat pluginuri gratuite pentru îmbunătățirea modelării și animării 3D. Iată câteva, precum și modul de lucru descris în DVD 3:
Este dificilă alinierea la vertex a două forme geometrice complexe, sau alinierea unui obiect de tip Line la o suprafață neregulată. Pluginurile gratuite 3D Studio Max ne oferă soluția și în acest caz.

Glue Plugin permite lipirea unei forme complexe de suprafața complexă a unui suprafețe neregulate, a diferitelor obiecte aliniate vertical la suprafața aceleiași suprafețe neregulate.
Aplicația este ideală pentru a crea scene ambientale, în care există o șosea și vegetație lipită la suprafața neregulată a reliefului.

Chaos Corona Scatter sau V-Ray Next Scatter depășesc deja cu mult pluginurile 3D Max de generare a vegetației.

Update 3D Studio Max 2018 / 2023

Versiunile 2018 / 2023 nu aduc îmbunătățiri notabile, totuși vom demonstra într-un update video gratuit noile curbe de tip NURBS, CV și Point, accesul la nivel de curbă sau vertex în modificarea obiectelor Lathe.

Amintim și de două pluginuri utile, dedicate vegetației: Itoo Software - Forest Pack, respectiv un plugin pentru animarea vegetației care înfășoară un obiect, acest lucru putând fi animat.
Vegetația poate fi construită și chiar modelată, realziaând design de piesaj, cu noul Chaos Corona Scatter.

Există noutăți referitoare la capitole extrem de specializate, care necesită cursuri dedicate, cum ar fi CFD, Alembic, Body Objects sau max Creation Graph - mult prea complexe pentru a putea fi incluse aici.
Un interesant update începând cu versiunea 2018 și îmbunătățit în versiunea 2020 este Fluid Simulation - simularea de fluide, pe care o demonstrăm succint în același update, facilitate depășită de Phoenix FD.

NOU!
Un alt lucru nou este randarea, disponibilă cu Mental Ray până la versiunea 2018, pentru versiuni mai noi vă oferim un curs despre noul motor de randare Arnold, dar și 4 cursuri pentru render profesional de cea mai înaltă calitate:

Versiunea 3D Studio Max 2023

aduce noutăți, printre care Retopology (repararea topologiei unui obiect importat din CAD) sau modificatorul Array, prin care un obiect se poate multiplica de-a lungul unei suprafețe sau de-a lungul unei curbe Spline, ori ambele: de-a lungul unei curbe care va fi proiectată pe o suprafață.
Spline Array 3D Max 2023

Mostre de randare

Exemple de randare realizate cu Chaos V-Ray / Corona Renderer, model CG-Archion:


Cuprinsul complet al cursului 3D Studio Max, aici >
Curs 3D Studio Max
Back to content