Cursuri Autodesk Adobe Corel Web

Autodesk, 3D, Adobe, Corel, Sony, Web

Cursuri Autodesk, Adobe, Corel, Sony

Plata online cu card VISA

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content
Curs randare Chaos Corona Renderer si efecte speciale Phoenix FD
<< AUTODESK CAD 3D > < 3D MAX, RANDARE

Nivel de pregătire: expert

NOU! Plata se poate face online cu orice card VISA, Star BT în rate sau Pluxee - Prima de carieră didactică, în acest magazin.
Doar pentru plata online, există reduceri la pachete de cursuri.

Secțiuni:

Curs Chaos Corona Renderer 2, Chaos Phoenix FD
După cursul Chaos Corona Renderer 1 pentru versiunile 6-7 HotFix 1, acest al doilea curs se referă atât la updateurile spectaculoase aduse de noile versiuni, cât și la simularea efectelor speciale fum, foc, explozii cu Chaos Phoenix FD, secțiune în care vom face o incursiune temeinică. Chaos Phoenix este inclus în subscripția premium Chaos Corona.

Acest curs conține 30 lecții video 1980/1040 px oferind o lectură de peste 4,5 ore.
Lecţiile video se derulează fluent, în timp ce modificăm parametri şi evaluăm rezultatul modificărilor. Deşi rezultatul unei modificări apare după una sau mai multe ore de randare, întregistrarea este întreruptă pe această durată, pentru a avea acces imediat la rezultate. Mereu vom specifica timpul de randare necesar.

Creeaza lumea ta cu Chaos Corona!

I. Curs Chaos Corona Renderer 8, 9 și 10


Chaos Corona Pattern

Chaos Corona Pattern este o aplicaţie pentru construirea texturii realiste a unor materiale textile din obiecte 3D (nu texturi) desfăşurate repetitiv tiling pe suprafaţa unui alt obiect.

Modificatorul Chaos Corona Pattern poate fi folosit pentru a acoperi un obiect de bază cu o textură 3D generată de alt obiect 3D, prin repetarea lui pe suprafata obiectului de bază.
Este ca și cum am atribui o textură repetitivă suprafeței unui obiect, doar că în loc de o imagine sau textură vom avea un obiect 3D.
Realismul texturii este extrem, poate fi vizualizat la un zoom foarte mare.
Tehnica se poate aplica pentru orice structură repetitivă pentru care detaliile sunt esențiale, pot fi garduri, un acoperiș, structuri metalice, totul cu un realism și un nivel perfect de detalii.

Chaos Corona Procedural Clouds

Chaos Corona a fost primul motor de producție care a implementat ceea ce a fost anterior cel mai precis sistem de cer disponibil - cerul Hošek-Wilkie. De atunci, fiecare update constituie o îmbunătățire incredibilă.
În animația alăturată am simulat un Time-lapse de la răsărit la prânz.
După updateul PRG Clear Sky, Chaos Corona ne oferă acum posibilitatea de a seta cerul cu nori procedurali, care pot fi animaţi. Iluminarea norilor este corelată cu ora la care poziţia soarelui arată că ne aflăm.
Norii procedurali vă permit să controlați și tipul de acoperire a solului (umbrit de nori sau nu) și sunt ușor de animat.
Ei răspund la poziția și culoarea soarelui, în zori sau la prânz, după un model fizic real, realizează iluminarea ambientală procedurală și toate acestea cu efect minim asupra asupra randării.


Chaos Corona Cosmos

Chaos Cosmos este o uriaşă bibliotecă de Smart Assets, resurse inteligente care îşi relevă detaliile în funcţie de unghiul şi distanţa până la Chaos Corona Camera.
Modele 3D gata texturate, cu coordonatele de mapare în Real World Scale, scene complete pe care doar trebuie să le importăm, peste 4.000 de obiecte grupate pe 11 categorii, modele și scene 3D texturate la scară reală, o bibliotecă de materiale, texturi de iluminare HDRI, texturi de degradare Decal, colecții pe teme dedicate (Crăciun), regiuni geografice (teme asiatice, scandinave), inclusiv vegetaţie.

S-a încheiat căutarea modelelor 3D, a texturilor, a fişierelor HDRI, a scenelor 3D în librăriile de pe internet!

Smart Asset din Chaos Cosmos au două sau trei LOD - level of details sau nivele de detaliu. Cel low-poly este relevat în previzualizarea din viewport iar detaliile high-poly sunt încărcate automat la randare.

Chaos Corona Scans

Chaos Corona Scans, biblioteca de materiale scanate fotorealist, materiale extraordinar de avansate, fiecare material fiind generat de mii de alte imagini scanate, pentru a reflecta perfect realitatea, cu răspuns de tip real world la lumina Chaos Corona din scenă.
Materialele pentru realizarea cărora ai petrece ore întregi au fost scanate la perfecțiune: peste 2500 de materiale pre-fabricate care se potrivesc perfect în fluxul de lucru V-Ray și Corona cu o simplă glisare și fixare.
Diferența dintre materialele Chaos Material Library și Chaos Scan:

Chaos Cosmos Materials

Obiectele Chaos Corona gata texturate la scară reală sunt importate cu un singur click în scenă, vă arătăm cum puteți particulariza structura arborescentă a materialelor Chaos, astfel încât să puteți realiza orice scenă.
Particularizarea completa a materialelor obiectelor Chaos Cosmos: vom demonstra modificarea structurii arborescente a obiectului Chaos Cosmos tip Proxy, vom face câte o modificare, apoi voi opri înregistrarea pe timpul randării ca să puteţi avea acces imediat la rezultat, fără să aşteptaţi 1-2 ore între setările experimentale
Fiecare obiect și material din acest curs este importat din Chaos Corona!

Chaos Cosmos HDRI

Texturile de iluminare ambientală HDRI există acum în Chaos Cosmos, trebuie doar importate în scenă. Grupate pe 3 categorii Day, Evening și Studio, cele peste 100 de HDRI Map acoperă toate posibiitățile de iluminare.

Vă prezentăm modul de lucru cu acestea.

Iată diferența de reflexii pentru o scenă cu lumină ambientală Corona Sky, respectiv Chaos HDRI.

Chaos Corona Decal

Începând cu versiunea 8, Chaos Corona Renderer introduce Decal - o proiecție a unei imagini pe o suprafață de orice curbură.


Chaos Corona Scatter

Puternicul instrument pentru distribuția de obiecte în general și pentru generare a vegetației în special, Chaos Corona Scatter aduce o opțiune mult solicitată de clienți, Spline Scattering.
Putem desena distribuția vegetației sau a obiectului distribuit pe o suprafață cu ajutorul curbelor Spline, putem tăia un drum într-o pădure, mult mai eficient decât o face Distribution Map, ceea ce face mult mai ușoară munca designerilor și a peisagiștilor.


Shutter Curve for Motion Blur, DOF

Shutter Speed for Motion Blur sau Viteza obturatorului pentru neclaritatea de mișcare controlează nivelul de neclaritate la începutul, mijlocul și sfârșitul efectului de neclaritate a mișcării, reproducând fidel modul în care arată efectul fotografic obţinut de la o cameră foto reală.

Explicația fenomenului, obținerea sa, neclaritate de mișcare pentru automobil sau pentru background.


Chaos Corona Tonal Mapping

Tonal Mapping, corecția tonală a randării permite în versiunile 8 și 9 o flexibilitate extrem de mare a gamei tonale pe care o obținem la randare.
Se pot adăuga sau elimina operatori care produc efecte subtile, sunt introduși noi operatori de corecție tonală, se poate schimba ordinea operatorilor în Stack - stiva de modificatori, sunt simplificate procedurile de lucru și eficientizat fluxul de corecție pentru: ACES OT, Photographic Exposure, Tone Curve, Filmic, Curves, LUT, Contrast, Saturation, White Balance, Green Magenta Tint Color, Vignette intensity.

Corona Image Editor, un program independent care rulează fără să fie nevoie de alt software 3D și care aplică editări post randare, cum ar fi aportul surselor de lumină în scenă, corecția tonală, este și mai eficient în ultima versiune.
Iată efectele subtile obținute în cele două studii de caz:

Chaos Cosmos People

Inserarea personajelor oferă mereu realism randărilor arhitecturale, lucru posibil până acum cu modulul Populate din 3D Studio Max. Chaos Corona Renderer aduce în biblioteca Cosmos personaje, oameni modelați la scară reală, gata texturați. Rezoluția este superioară față de Populate:

II. Chaos Phoenix FD
Simulator de dinamică versatil care se integrează perfect cu 3ds Max, Maya, V-Ray și Corona, Chaos® Phoenix este capabil de o gamă largă de efecte, inclusiv foc, fum, lichide, fântâni, flăcări, explozii, simulări rigide, valuri oceanice, ceață și stropi care interacționează cu mediul și obiectele la fel ca în lumea fizica reală.

Chaos Phoenix Fire Simulation
Randărilor li se poate adăuga realism prin diferite efecte, cum ar fi un foc în șemineu. Pentru această simulare, Chaos Phoenix ne oferă un flux de lucru versatil, în care putem alege orice aspect al focului, static sau dinamic.
Phoenix FD are același mecanism de lucru, principii, setari, parametri și în cazul V-Ray >
Iată câteva variante ale scenei, și o animație a Chaos Phoenix FD Fire.
Chaos Phoenix Candle Simulation
O notă subtilă adăugată unei scene prin simularea flăcării unei lumânări.


Chaos Phoenix Candle
Chaos Phoenix Smoke Simulation
Simularea fumului, în acest caz fumul emis de roțile unei mașini care pleacă de pe loc, cu viteză mare.


Chaos Phoenix FD Smoke
Chaos Phoenix Fuel Burning Explosion Simulation
Simularea unei explozii, a unui incendiu de combustibil.


Chaos Phoenix Liquid Simulation
Simularea unei curgeri de fluid - apă, într-un recipient, respectiv vărsarea unui jet de apă într-un bazin - interacțiunea a două simulări:
Render Farm, ferme de randare
Timpii de randare pot fi foarte mari în cazul scenelor complexe și uriași în cazul animației. Chaos ne propune o listă cu ferme de randare, iar în ultima lecție vă arătăm resursele și procedura de lucru.
Pentru V-Ray 6, Chaos asigură un Client Rendering Service, cu propriul serviciu Cloud Rendering >


Gata cu timpul uriaș de randare!
Chaos Phoenix water simulation
Update Chaos Corona 10
Noutățile din 23 iunie 2023 referitoare la Chaos Corona 10 sunt:
  • Adăugați cu ușurință fisuri, murdărie, autocolante, gravare, ștanțare și multe altele datorită controlului individual asupra canalelor de material (difuz, deplasare, metal etc.) afectate de Corona Decal,
  • Fly Camera prin nori sau pe jumătate scufundate în apă cu redare precisă de la camere în interiorul materialelor volumetrice, cum ar fi cele din simulările Phoenix,
  • Caustics mai strălucitor, mai eficient,
  • Motion Blur îmbunătățit cu Depth of Field,
  • New Lister contabilizează și ajustează cu ușurință simbolurile scatter, luminile, proxy-urile, deplasarea și camerele.
Exemplele de mai jos nu se găsesc în exerciții:
Chaos Corona Renderer si Phoenix FD
Back to content