Santa Justa - Portugalia

Go to content

Main menu:

Atractii
Una dintre construcțiile cele mai interesante din Lisabona este Liftul Santa Justa, căruia i se mai spune și Liftul Carmo.
Proiectul i-a aparținut arhitectului francez de origine portugheză Raoul de Mesnier du Ponsard, ucenic al lui Gustave Eiffel.  

Liftul are rolul de a face legătura între zona joasă a Lisabonei și zona sa înaltă (Bairro Alto).
Turnul metalic al liftului este înalt de 45 de metri, în partea de sus având o platformă ce îngăduie privitorului să se bucure de priveliști minunate de jur împrejur.
Pentru amatorii de relaxare la înălțime, există și o cafenea de unde pot să admire o panoramă de neuitat.
Lifturile, in general, au un rol practic, fara pretentia de a fi niste opere de arta sau simboluri arhitecturale.

Unele dintre ele, insa, ies in evidenta, datorita stilului, inaltimii la care urca, formei si a altor asemenea trasaturi. Iata cateva dintre acestea, oferite de Oddee:

Liftul din Santa Justa, Portugalia se afla in Lisabona, pe strada Santa Justa, conectand strazile din centru cu cele de pe deal, din Piata Carmo. A fost proiectat de arhitectul Raul Mesnier de Ponsard, constructia sa incepand in 1900 si terminandu-se in 1902.

La inceput functiona pe baza de aburi, devenind electric in 1907. El se ridica 45 de metri si este decorat in stil neogotic, cu un model diferit la fiecare etaj.
De sus se poate observa castelul din Lisabona, piata Rossio si cartierul Baixa. Sunt 2 lifturi, in fiecare intrand 24 de persoane.

Curs web design X5
 

Back to content | Back to main menu