Cristo Rei - Portugalia

Go to content

Main menu:

Monumente
Lisabona este capitala Portugaliei si un oras cu o istorie deosebia. In Lisabona exista obiective turistice importante si o serie de muzee interesante ce va pot face vacanta la Lisabona foarte placuta. Lisabona Card va poate oferi acces gratuit sau redus la majoritatea obiectivelor turistice din Lisabona, muzee sau tururi ale orasului. Se poate dovedi util si pentru ca ofera acces gratuit la transportul in comun, astfel va puteti deplasa eficient intre obiectivele turistice pe care doriti sa le vizitati.
Din multitudinea de atractii turistice din Lisabona am ales cateva pe care vi le prezentam mai pe larg in aceasta pagina web. Pe langa simboluri ale orasului cum ar fi Trunul Belem sau Podul Vasco da Gama exista si alte locuri interesante pe care le puteti descoperi in vacanta dvs in capitala Portugaliei.

Monumento Cristo Rei se gaseste in varful unui deal la aproximativ 110 m inaltime pe malul de sud al raului Tejo si poate fi vazuta din departare. Asemanarea cu Statuia lui Isus Cristos din Rio de Janeiro nu este intamplatoare.

Cartinalul Patriarh al Lisabonei a vazut statuia din Rio in anul 1934 intr-o vizita in Brazilia si apoi a raspandit ideea de a avea o statuie asemanatoare ridicata in Portugalia. La o adunare tinuta in 1940 la Fatima, preotii Portugaliei au facut un juramant sa ridice aceasta statuie a lui Cristos, daca Portugalia nu va fi atrasa in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Arhitectul Antonio Lino, inginerul Froncisco de Mello e Castro si sculptorul Francisco Franco au lucrat la acest proiect.

Piatra de temelie a fost pusa in anul 1949 si in anul 1959 monumentul a fost inaugurat in mod oficial. Statuia facatoare de minuni din Fatima a fost transportata aici pentru ceremonia de inaugurare, iar Papa a transmis un mesaj audio inregistrat.

Cele 4 arcade inalte de 82 de metri din postamentul de beton al statuii reprezinta cele patru puncte cardinale, simbolizand astfel universalitatea Regatului lui Isus Cristos. O mica capela este situata la baza statuii. Statuia in sine are 28 de metri inaltime, iar reprezentarea inimii masoara 1,89 metri.
Un lift este instalat pentru a urca turistii sus, pe o platforma la picioarele statuii lui Isus, de unde se pot bucura de o priveliste deosebita a Lisabonei si a imprejurimilor acesteia.

Adresa:
Santuario Nacional do Cristo Rei, Alto do Pragal, Almada.
Transport:
autobuz - linia 101.
Orar:
9.30 AM – 6.00 PM
Preturi:
pretul biletelor este de 2 €.
 

Back to content | Back to main menu