Boca da Inferno - Portugalia

Go to content

Main menu:

Atractii
"Boca do Inferno" tradus, numele locului înseamnă “gura iadului”. Înainte să vin aici, mi s-a spus că e un locpuţin înfricoşător, cu valuri imense care se izbesc puternic de stânci.
În ziua când am fost eu, am rămas puţin surprinsă, pentru că locul era foarte, foarte liniştit. Oceanul era de un calm copleşitor şi peisajul nu aducea deloc cu o intrare în iad.

Daca o sa mergeti catre sud, catre  Lisabona, urmati drumul care o sa va duca mai intai la cel mai vestic punct al Europei, dupa cum spune si fraza scrisa pe monument” Onde a terra acaba e a agua começa”(unde pamantul se termina si incepe apa). Nu uitati sa cereti diploma ca ati fost la cel mai vestic punct al Europei, costa 10 euro.
Continuati apoi catre Sintra, vizitati Castelul Mouros, Castelul Pena, uitati-va dupa intreaga arhitectura a acestei zone care va va lasa pur si simplu fara cuvinte A veti nevoie de minim o zi sa vizitati aceasta zona. Nu uitati de faimosul Pastel de Pena sau Pastelul de Tentugal . Sunt dulciuri traditionale locale, pe care doar aici le puteti gasi.
Coborati apoi catre nivelul marii ,in peisaje absolut mirifice veti descoperi zona de lux a sudului Lisabonei , Cascais -Estoril, locul care gazduieste cel mai mare cazino din Europa, locul de exil al lui Carol  al II-lea si al sotiei sale Elena Lupescu
Nu o sa mai gasiti decat o placuta in casa in care a locuit, desi se spune ca, impatimit al jocurilor de noroc isi facuse un tunel de la casa catre cazino ca sa nu mai fie vazut .
Nu uitati sa vizitati “Boca del Inferno “, un loc aproape de Cascais la tarmul oceanului unde apa izbind cu atata forta in stanci a reusit sa faca o gaura mare in stanca si sa atenueze forta cu care valurile lovesc stancile. Sursa descrierii: http://www.maria-coman.ro

Estoril este o stațiune luxoasă cu plaje cu nisip fîn, hoteluri mari, casinouri. Cea mai cunoscută plajă este Praia do Tamariz, situată central, chiar lângă gară. Este o plajă destul de mare, prevăzută cu toalete, dușuri, umbrele de soare din stuf, șezlonguri, dar au și zonă foarte mare pentru prosoape.
Cascais e situat imediat lângă Estoril, din centrul stațiunii Estoril până în centrul stațiunii Cascais, sunt aproximativ 20 min de mers pe jos.
Cascais este mai animată, una dintre cele mai frumoase stațiuni ale Portugaliei, cu faimoasa plajă Guincho, cu valurile sale mari care atrage surferi din întreaga lume, cu un port pentru iahturi mari, cu citadela Cascais, cu un mall, cu supermarketuri (Jumbo, Lidl), cu multe restaurante înghesuite pe străduțe înguste și nu numai, cu concerte în fiecare seară. Sursa descrierii: www.vremsite.ro
 

Back to content | Back to main menu