Porto - Portugalia

Go to content

Main menu:

Atractii
Porto este un major centru infrastructural din zona de nord a Portugaliei, motiv pentru care este uşor accesibil printr-o varietate de mijloace de transport. Vizitatorii străini pot găsi că este la îndemână să ajungă la Porto cu avionul, cel mai apropiat aeroport fiind Aeroportul Francisco Sa Carneiro, situat la circa 11 kilometri nord de centrul oraşului. Din nou, a ajunge la Porto cu trenul este, şi aceasta, o alternativă de încredere. O altă soluţia este mersul cu maşina. Astfel, în funcţie de priorităţile de vacanţă ale fiecărui turist, precum şi de punctul de plecare, aceştia pot alege cea mai convenabilă manieră de a se deplasa către Porto.

Aeroportul Francisco Sa Carneiro este situat la periferia nordică a oraşului Porto, la aproximativ 11 kilometri de centrul oraşului. Este deservit de circa 20 de companii de linii aeriene care operează atât curse business class, cât şi low cost, cum ar fi Luxair, TAP Portugal, Ryanair, Air Berlin, Air Transat şi Aigle Azur. Aceste companii de linii aeriene stabilesc legături între Porto şi diverse alte destinaţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi Lisabona însăşi, Bruxelles, Toronto, Montreal, Milano, Paris, Madrid şi Frankfurt, Bordeaux şi Londra.
Mijloacele de transfer aeroportuar sunt foarte fiabile, Aeroportul Francisco Sa Carneiro fiind accesibil atât prin intermediul transportului public (autobuze şi metrou), cât şi prin mijloace private (maşini închiriate şi taxiuri).

Sursa descrierii: http://www.porto-tourism.com

În partea de nord a Portugaliei, Porto este cel mai important nod feroviar dintre toate oraşele. Este deservit de două gări principale. Estacao de Sao Bento (Gara Sao Bento) este situată în zona centrală a oraşului, în Praca Almeida Garrett, fiind terminalul trenurilor regionale care se deplasează între Porto şi diverse alte destinaţii din nord (cum ar fi Braga, Viana do Castelo şi Duoro).
Estacao de Campanha (Gara Campanha) este capătul de linie al trenurilor ce pleacă din sau care se deplasează spre sud (inclusiv Lisabona). Astfel, o călătorie cu trenul între Porto şi Lisabona durează aproximativ trei ore, însă ceea ce merită menţionat în plus este că pomenita Estacao de Campanha este folosită şi de trenurile ce stabilesc conexiuni feroviare internaţionale.

Pentru a afla mai multe despre liniile feroviare dintre Porto şi diverse alte destinaţii naţionale şi internaţionale, orarul trenurilor, preţul biletelor şi altele asemenea, vizitaţi Comboios de Portugal.
A ajunge la Porto cu autobuzul este o altă alternativă inspirată pentru persoanele care călătoresc din afara graniţelor Portugaliei sau din interiorul lor. Deplasările cu autobuzul au avantajele lor specifice, şi pot fi luate în considerare de către cei care, dintr-un motiv sau altul, exclud zborurile şi călătoria cu trenul, optând, în cele din urmă, pentru această modalitate de transport.
 

Back to content | Back to main menu