Discoveries - Portugalia

Go to content

Main menu:

Monumente
Peste drum de Manastirea Jeronimo, se gaseste Monumentul Descoperirilor. Acesta a fost construit pe malul de nord al raului Tejo in anul 1960 pentru a comemora a 500-a aniversare de la moartea Printului Henric Navigatorul.
Monumentul este un vas cu trei panze pregatit sa plece in voiaj, cu sculturi ale unor figuri istorice importante cum ar fi Regele Manuel I, poetul Camoes, Vasco da Gama, Magellan si alti exploratori, cruciati, calugari sau cartografi portughezi. Cu totii il urmeaza pe Printul Henric Navigatorul. Singura femeie reprezentata este regina, Felipa de Lancaster, mama lui Henric Navigatorul.
In interiorul monumentului exista un spatiu expozitional cu expozitii temporare si un loc unde poate fi vazut un film interesant despre orasul Lisabona. De asemenea exista si un lift care poate duce turistii in varf pentru a adimira privelistea foarte frumoasa, peste Belem si monumentele sale.
Pavajul din fata monumentului este decorat cu mozaic care a fost oferit de guvernul Africii de Sud in anul 1960, si care reprezinta un compas cu harta lumii si rutele pe care au mers exploratorii din Portugalia.

Putini dintre cei care ajunsi la Lisabona admira Monumentul Descoperitorilor de pe malul nordic al Raului Tagus stiu ca acesta este o copie a celui realizat pentru Expozitia Mondiala din 1940. Amplasat in Praca do Imperio, acesta a fost dezasamblat in 1943, pentru ca ulterior, in 1960, sa fie construit cel nou, acolo unde poate fi admirat si astazi, in apropierea Manastirii Jeronimo si a Turnului Belem.


Dedicat Infantelui Henry Navigatorul, monumentul – inaugurat la 500 de ani de la moartea acestuia – are forma de caravela (nava folosita la acea vreme pentru calatoriile pe mare) si o inaltime de 52 de metri. Urcand cu liftul pe terasa sa, puteti admira in voie mare parte din oras, Raul Tagus si, in toata splendoarea ei, gigantica Roza a Vanturilor din marmura oferita in dar Portugaliei de catre Republica Sud-Africana.

Cat priveste statuile care decoreaza ambele laturi ale monumentului, acestea reprezinta o serie de personaje importante ale istoriei si culturii portugheze, pe langa figura central a lui Henry Navigatorul putandu-i recunoaste pe exploratorii Vasco da Gama si Magellan, regina Felipa de Lancaster şi poetul national Luis de Camoes.

Adresa:
Praca da Boa Esperanca, Belem.
Transport:
Tramvaiul 15.
Orar:
Monumentul poate fi vizitat intre orele 09:00 - 17:00.
Luni este inchis.
Preturi:
Pretul biletului de intrare este de 1.80 €.

O parte din imaginile de mai jos se gasesc la: http://www.travelontop.ro/monumentul-descoperitorilor
 

Back to content | Back to main menu