Go to content
FAQ, cele mai des intalnite intrebari

Intrebari frecvente


De ce să nu iau tutoriale gratuite de pe net?
Întrebarea este perfect legitimă, în fond internetul abundă de tutoriale gratuite.

Puteți încerca acest lucru, de ce nu? Veți beneficia de o instruire haotică, în care veți pierde mult timp pentru că nu știți CE să căutați. Iar când veți găsi ceea ce căutați, întrebările vor fi mereu altele. Nu veți găsi un material complet,  structurat logic, cu un traseu educațional coerent, întocmit de aceeași persoană, cu o structură unitară, în care știm punctul de plecare și cel de sosire.
Rareori lucrurile gratuite sunt de calitate ...

Ce oferă pagina web www.softedu.eu ?
Două categorii de produse: producție publicitara și design (logo, media, web, print, 3D) și produse educationale, cursuri și soft educațional. Întrebărilor adresate în mod frecvent referitor la produsele educaționale, li s-a oferit un răspuns aici.

Ce competențe minime sunt necesare pentru a lucra cu aceste cursuri?
Sunt necesare competențe minime de utilizare a computerului, pentru a putea beneficia de instruirea pe care o oferim. Astfel, cursantul trebuie să știe:
  • să posede un cont de e-mail, să acceseze acel cont inclusiv secțiunea spam,
  • să utilizeze, să instaleze și să exploateze un browser de internet, ca și Chrome, Firefox, Edge, etc.
  • să poată urma un link pentru a descărca materialele, să salveze materialele expediate pe propriul computer, să rețină calea și destinația de salvare,
  • să poată dezarhiva cu WinRar, Zip, 7Zip etc o arhivă parolată,
  • să posede cunoștințe elementare de management al computerului, să poată gestiona fișiere, să cunoască diferența dintre comenzile "save" și "save as", copy - paste
  • să poată rula instala sau updata un player video, să poată gestiona volumul audio al propriului computer,
  • să posede cunoștințe necesare realizării unei copii de siguranță a materialelor primite, pe o unitate de stocare fizică internă sau externă.

Excepții cursurile la nivel expert presupun că au fost parcurse cursurile de inițiere, iar acestea sunt cele marcate cu nivel expert, mai precis:

Sunt foarte multe sectțuni, cum ne orientăm în pagina web?

Cum comand?
În secțiunea “Comenzi există o adresa de email și modalități de plată / expediere.
Dacă doriți plata rapidă prin card, aceleași produse se pot achiziționa de aici: https://www.softedu-magazin.ro/

Care sunt prețurile cursurilor educaționale?
În secțiunea “Preturi”, acestea sunt structurate pe categorii de produse, în format Pdf/doc. Reîmprospătați pagina (F5) pentru a se afișa utlimele modificări, reduceri, promoții.

Cum se lucrează cu cursurile?
În cazul cursurilor la distanță, urmăriți lectia video înregistrată, în care se arată modul în care lectorul lucreaza în fața dvs., pe ecranul calculatorului, în timp ce vi se oferă explicații audio, observații marcate pe ecran, zone de zoom pe sectoare de interes ale lecției.
Cursanții deschid fisierele de exercitii aflate în stadiul inițial, reiau operațiile demonstrate în lecția video, aplicând cunosțințele dobândite și lucrând în propriul ritm, în confortul propriului cămin.

Care sunt avantajele cursurilor la distanță?
În cazul lecțiilor video, cursanții urmăresc modul în care lectorul lucrează în faţa lor, pe desktopul calculatorului, în timp ce li se oferă explicaţii audio. Cursanţii reiau apoi operaţiile demonstrate, aplicând cunoştinţele dobândite şi lucrând în propriul ritm, acasă, pe calculatorul propriu.
Spre deosebire de cursurile care au loc la sediul trainerului, unde trebuie să te deplasezi, să te încadrezi într-un program, să participi împreună cu o întreagă grupa de studiu şi să te adaptezi ritmului comun, să transporţi laptopul propriu, să îţi instalezi programele necesare la curs, să comprimi tot procesul de învăţare într-un timp relativ scurt, avantajele cursului la distanţă sunt:
- Studiaţi în confortul căminului dumneavoastră, în propriul ritm, urmărind lecţiile video, ascultând explicaţiile audio, studiind zonele de zoom din lecţiile video, indicaţiile din căsuţele de detaliere de pe ecran şi lucrând cu fişierele de exerciţii în stadiul iniţial şi final, puse la dispoziţia dvs. pe DVD;
- Aveţi propriul program de lucru, puteţi extinde sau comprima învăţarea, după disponibilitatea de timp;
- Nu supuneţi laptopul riscurilor transportului, nu vă asumaţi cheltuieli de transport şi nu pierdeţi timp;
- Lecţiile video, exerciţiile, documentaţia - toate rămân în posesia dvs., puteţi să le reluaţi sau să apelaţi la ele oricând doriţi;
- Spre deosebire de cursurile online, unde deşi plătiţi o taxă modica, aveţi acces limitat în timp la tutoriale şi exerciţii, lecţiile video pe DVD au din nou avantaje;
- Cum informaţia este perisabila, exista toate şansele ca peste un timp să uitaţi operaţiile şi tehnicile învăţate. În situaţia în care lecţiile video sunt însă în posesia dvs., puteţi să apelaţi la ele oricând doriţi.


Ce inseamna licenta individuala si multipla?
Licența individuală presupune utilizarea produsului strict pentru instruirea proprie și exclusiv pentru propriul beneficiu.
Licența multiplă se aplică la nivel de instituție, cu număr nelimitat de utilizatori, dar care aparțin aceleiași instituții care a contractat produsul. Ambele licente sunt nelimitate în timp.
Licența individuală se facturează pe numelele persoanei fizice, licența multiplă se facturează pe numele instituției. Nu se pot factura licente individuale pentru întreaga institutie.

Licența de utilizare a produselor este limitată în timp?
Nu! Puteți utiliza cursurile sau produsele educaționale o durată nelimitată.

Am pierdut DVD-urile, am pierdut si banii?
Nu. La cerere, DVD-urile se pot retrimite. Produsele sa va fie re-expediate prin file sharing. A doua expediere este contra cost.

Ce înseamna expediere prin File Sharing?
Vom arhiva cu parolă cursurile, le vom încărca online iar dvs. veți primi un link de download. După ce ați descărcat arhiva, veți extrage conținutul folosind WinRar, WinZip sau utilitarul gratuit 7Zip, utilizând parola pe care ați primit-o pe mail.
În sectiunea SuportTehnic, la pct. 13 aveți instrucțiuni detaliate, inclusiv un tutorial video.

Pentru download de la www.SendGB.com cu Firefox, aveți detalii aici.

Nu pot tipări contractul de prestări servicii, nu se poate fără el?
Ba da! Nu numai că nu trebuie să tipăriți, să completați, să semnați, să scanați și să expediați contractul, dar și plata se poate face mult mai simplu, cu orice card VISA, în magazinul online care oferă aceleași produse:

plata card VISA

Pot folosi cardul Pluxee - Prima de carieră didactică
Ba da! În același magazin online:

Card Pluxee Prima de carieră didactică

Există două pagini web pentru aceleași produse?
Da! Pagina www.softedu.eu și magazinul online www.softedu-magazin.ro prezintă aceleași produse. În cea de-a doua pagină aveți posibilitatea de achiziție prin plata online cu orice card VISA, inclusiv Pluxee de la Sodexo.
În această pagină plata se face prin ordin de plată sau virament bancar, cu expedierea contractului scanat, în pagina magazinului online plata se face direct cu card, contractul nu mai trebuie expediat.

Primesc certificat de curs, diplomă, adeverință?
La cererea dvs., după parcurgerea cursurilor, se poate organiza o examinare online prin Team Viewer, în urma căreia puteți primi o diplomă de absolvire a cursului la distanță, eliberată în calitate formator de formatori acreditat ANC (CNFPA ), cod COR 241207, în formarea competențelor IT.

Cursurile sunt atestate de Ministerul Educatiei?
Nu, nu, nu! Ne adresăm celor care doresc să învețe efectiv operarea cu anumite programe, celor care doresc să deprinda tehnici si abilitati de lucru la nivel profesional, nu celor care doresc o hârtie pentru angajare.

Procedura de atestare este extrem de lungă, complicată și ... pare că necesită resurse pe care nu suntem dispuși să le alocăm.
Am încercat să acreditez unul din cursuri, acum câtiva ani. Răspunsul a fost atât de lipsit de profesionalism, a fost susținut de argumente atât de pline de rea-voință, pe alocuri frizând imbecilitatea, încât această "atestare" nu ne mai interesează. Vă puteți delecta aici cu produsul "specialiștilor".

Cursurile sunt inregistrate?
Da! Cursurile sunt înregistrate la Biblioteca Academiei Romane și au cod ISBN.

Cu ce versiuni ale programelor s-a lucrat?
Am dedicat o secțiune acestui subiect, citeste mai mult aici >

Ce experiență are cel care a produs aceste materiale? Cine este cel care mă învață?
Am o experiență de peste 25 ani în producția publicitară, grafică și C.A.D. / modelare 3D, proiectare asistată, randare, am lucrat cu sau pentru firme celebre. În același timp, am o experiență de peste 33 de ani în activitatea didactică, profesor grad I, inginer cu dublă specializare (mecanică și electronică, automatizări), conversie profesională Servicii și Turism, Master Tehnici Poligrafice, formator de formatori acreditat ANC (CNFPA ), cod COR 241207, în formarea competențelor IT.

În ceea ce priveste cursurile la distanță, în afara atestării naționale ca formator de formatori IT, am colaborat în proiecte naționale și internaționale cu firme celebre de training software, lideri de piață în acest sector, proiecte în urma cărora am câștigat o experiență pe care o fructific în conceperea acestor cursuri.

Am participat la conferințe la nivel european în domeniul trainingului software și susținem ședințe de training software la sediul diferitelor companii multinaționale. De fiecare dată măsurăm gradul și viteza de asimilare a conținutului acestor cursuri, durata de supraviețuire a deprinderilor și abilităților, pentru a identifica modalitatea optimă de instruire. O parte din cursurile noastre sunt traduse în mai multe state europene și nu numai, iar altele sunt în curs de traducere.

Acordăm o importanță deosebită feed-backului oferit de cursanții noștri, este cu adevarăt valoros pentru noi pentru că numai așa ne putem îmbunătăți activitatea.

Am avut ocazia de a participa la workshop-uri cu specialiști de excepție în acest domeniu, am produs variante de training software care au fost testate pe studenți din diferite țări.

Rezultatele au fost analizate și comparate, astfel încât am reușit să identificăm modalitatea optimă de a concepe un asemenea training, pentru ca asimilarea sa fie de eficiență maximă.
Back to content