Go to content
Ateliere practice din curs 3D Studio Max

Ateliere practice 3D Studio Max

1. Tehnici de modelare 3D cu 3D Studio Max

Vom modela 3D diferite obiecte care intră în componența scenelor noastre, iar alte obiecte vor fi importate din formate 3DS. Vom studia aplicarea materialelor și setările de materiale, extrem de vaste și puternice, aplicând tehnicile deprinse din lecțiile anterioare.

2. Tehnici de iluminare 3D Studio Max

Introducem în scenă surse de lumină și setăm umbrele acestora. Cursul 3D Studio Max conține două workshop, ateliere care abordează diferit tehnici de iluminare 3D pentru randarea arhitecturală exterioară și interioară, respectiv pentru cea de zi, și de noapte. Vom simula diferite situații ce pot fi cerute de către client, sau cu care ne putem întâlni în producția reală.

Învățăm să realizăm o prezentare arhitecturală, un tur virtual arhitectural, animație în prezentarea clădirilor, render static și render animat.
Vom anima randările, pentru a obține o prezentare cât mai atractivă. Cursul 3DS Max se încheie cu o demonstrație completă de înlocuire a cerului din scenă, post procesarea fiind făcută cu un cer dinamic, în mișcare.

3. Randare

Tehnicile de iluminare și randare arhitecturală - conectate între  ele, sunt studiate în cel mai mic detaliu, de la iluminarea standard directă cu Default Scanline și pluginurile sale, Light Tracer şi Radiosity, până la iluminarea directă Image Based Lighting - pentru timpi reduși de randare și calitate medie a imaginii cu iRay, până la GI / Global Illumination - iluminarea globală și tehnici avansate de randare cu Mental Ray, Final Gather și GI Photon Map, Caustics, Arnold, Chaos Corona Renderer și V-Ray:

Cursuri avansate de randare fotorealistă Chaos:

Back to content