Echipament - Herneacova 4

Go to content
   Echipament
Harnașamentul reprezintă totalitatea obiectelor necesare la înhămarea, înșeuarea și conducerea calului. Este o serie de echipamente purtate de un cal în cadrul întrebuințării sale ca animal domestic.

Șaua face parte din harnașamentul unui cal. Este folosită pentru a permite o călărie confortabilă și sigură pentru călăreț și pentru a menaja spatele calului. Șeile actuale sunt confecționate dintr-o structură de lemn, metal sau plastic care îi dă formă șeii și un corp din pielepe care se șade. Între șa și cal se află de obicei o pătură din material moale.

Pentru urcarea pe șa se folosește scărița.

Căpăstrul este un set de curele de piele situate în jurul capului calului și legate de cavitatea bucală a acestuia printr-o tijă de metal, astfel ca atunci când călărețul trage de frâuri și implicit de căpăstrul legat de acestea, animalul o ia în sensul dorit.  

Frâul este format din curele de piele care sunt legate de bucata de metal care intră în cavitatea bucală a calului și care face parte din căpăstru.

Zăbala este o parte a căpăstrului constând dintr-o bară subțire de metal cu două brațe, prevăzute cu câte un inel mare, care se introduce în gura calului înapoia ultimilor incisivi pentru a-l struni și a-l conduce.

Pintenul este un intrument de metal arcuit, fixat de cizma de călărie, care dispune de un spin sau rotiță zimțată și este folosit la călărie ca mijloc suplimentar de ghidare a calului.

Cravașa este un bici de călărie de aprox. 50-130 cm lungime, care este folosit ca mijloc suplimentar pentru a ghida calul, alături de picior, șa și voce. Poziția normală de atingere cu cravașa este flancul calului, pe cât posibil în apropierea locului unde tendonul călărețului apasă asupra corpului calului.
Hipodromul nostru vă poate sprijini în a identifica nevoile legate de echipament, oferim consultanță pentru achiziționare ori vă putem închiria echipamentul necesar.

Curs web design

0721 455 102
Back to content