Desaj specializat - Herneacova 4

Go to content
   Dresaj specializat
Piaful, Pesada, Pasul spaniol, Doma Clasica, Doma Vaquera

Piaful este un exercițiu de dresaj clasic, unde calul se mișcă în trap concentrat și cadențat, stând pe loc sau aproape pe loc. Centrul gravitațional al animalului se află în partea posterioară, picioarele posterioare flexându-se puternic.
Extremitatea segmentului anterior al corpului este foarte mobilă, picioarele manifestând flexiune de amploare și aici. Ritmul rămâne același și apare un moment de suspensie între pași.
Piaful a fost inițial folosit în bătălie pentru a menține calul concentrat, încălzit și mobil. Astăzi este lecție din Școala înaltă de călărie și Marele premiu de dresaj.

Pesada este un exercițiu din dresajul clasic la care calul se ridică pe picioarele posterioare, cele anterioare apropiindu-le de de corp. Unghiul dintre extremitatea calului și sol depășește 45° - spre deosebire de levadă.

Pasul spaniol este un exercițiu din dresajul clasic, respectiv spaniol al Școlii înalte de călărie.
Calul își ridică picioarele anterioare foarte sus și le mișcă înainte formând un arc mare.
Această lecție provine din Spania, unde apare la corride. De asemenea este folosit foarte frecvent la spectacole/circ/parade.

Doma Clasica este un exercițiu de dresaj spaniol care este treapta imediat înainte de Alta Escuela. Constă între altele din piaf, pasaj, pas spaniol și trap spaniol.

Doma Vaquera este un exercițiu de călărie tradițional din Spania. A apărut cu secole în urmă la fermierii spanioli care au trebuit să-și dreseze caii pentru a putea controla turmele de vite.
Caii excelează la galop și pas. Se folosesc cai de rasa Andaluz.

Mișcările conțin traversale, piruete, starturi rapide și opriri în galop.
Călărețul își folosește greutatea și coapsele, frâul jucând aici doar un rol secundar.
Călărețul folosește o lance de 3.4 m (Garrocha) pentru ca în galop să își dea seama pentru ce se potrivește mai bine vițelul (crescătorie, corrida sau pe masă)
Rapiditatea și agilitatea calului sunt esențiale.

A devenit disciplină de competiție în 1978, după ce au apărut primele competiții de Doma Vaquera la începutul anilor 1970.
Vă invităm să testați instructorii noștri ori să participați la o ședință demonstrativă de dresaj specializat, în fiecare luni între 17 și 18.

Curs web design

0721 455 102
Back to content