Curse de cai - Herneacova 4

Go to content
   Curse de cai
Cursele de cai sunt unele din cele mai vechi întreceri sportive care se desfășoară pe hipodrom. Pentru aceste curse sunt folosiți cai crescuți și selectați exclusiv în acest scop. Rasele de cai utilizate mai frecvent sunt:
  • „Calul pur sânge englez”
  • „Calul arab”
  • „Trăpașul” o categorie de cai care cuprinde mai multe rase

Caii care participă la curse sunt supuși unui examen riguros pentru a se stabili dacă sunt sănătoși, rezistenți și de rasă nobilă, verificându-se în același timp alura, ușurința, iuțeala și mobilitatea în alergare.
Acest sport a fost practicat din vechime, fiind o ocupație importantă în timpul liber a unor grupuri sociale bogate.

În afară de cursele de întreceri se mai organizează și vânători cu hăituirea vânatului călare, acțiune care în ultimul timp este tot mai criticată de iubitorii de animale.
Cursele pot să fie cu obstacole, pe diferite distanțe și pe categorii de cai. La aceste curse se pot face și pariuri cu diferite criterii, care pot atinge sume considerabile.

Cal galopând
Galopul este alura cea mai rapidă a calului, reprezentată printr-o succesiune de salturi, separate prin momente de suspensie totală (plutire în aer). Există mai multe tipuri de galop: de manej, de câmp, de curse etc.
Cei mai scumpi 10 cai
Caii sunt animale spectaculoase și fascinante. Pe lângă acest fapt, pot fi o sursă bună de profit pentru stăpânii lor, în special cei care sunt adevărate vedete la diverse competiții de călărit sau "de frumusețe". În funcție de aceste lucruri, la cumpărare, unii cai valorează extrem de mult.

Vedeți mai jos o listă cu 10 cei mai scumpi cai vânduți vreodată.

10. Jalil - 9,7 milioane $
Este un cal de curse, cumpărat de emirul Dubai-ului Sheikh Mohammed în 2004, pentru a participa la Godolphin Racing Operation. Emirul a plătit pentru acest cal 9,7 milioane $, iar imediat după achiziție, animalul a fost trimis pentru antrenamente la Saeed bin Suroor. A participat la diverse curse de cai, în perioada 2006 - 2008. În 2011, calul a fost trimis în China.

9. Snaafi Dancer - 10,2 milioane $
A fost primul cal de curse vândut cu mai mult de 10 milioane $ în anul 1983. Cel care l-a cumpărat a fost tot șeicul Sheik Mohammed. Animalul a fost crescut de Donald T. Johnson la ferma Crescent Farm. Acest cal nu a participat însă la prea multe curse, dat fiind faptul că încă de la primele antrenamente s-a dovedit a fi destul de încet, de asemenea a avut și probleme de fertilitate, astfel încât a fost dus la o fermă din Florida.

8. Meydan City - 11,7 milioane $
Deși a fost vândut pentru impresionanta sumă de 11,7 milioane $, calul a fost o adevărată dezamăgire pentru stăpânul său. Deși a fost antrenat mai mult timp de un specialist, calul a reușit să îi aducă stăpânului său un câștig de doar 1360$ pe parcursul scurtei "cariere" la curse.

7. Seattle Dancer - 13.1 milioane $
Este un cal de curse irlandez, vândut în iulie 1985. A avut mai mulți stăpâni, inclusiv un grec, un irlandez, un englez și un american din California. A murit la vârsta de 23 de ani, în urma unor probleme de inimă.

6. Palloubet d'Halong - 15 milioane $
Nu este un cal de curse, ci unul din cei mai pricepuți la sărituri. A fost vândut acum câțiva ani fostului olimpic olandez Jan Tops.

5. The Green Monkey - 16 milioane $
A fost vândut în 2006, când avea doar doi ani. Și-a făcut debutul în cadrul curselor de cai pe 15 septembrie 2007 la cursa Belmont Park din Elmont, New York. A ieșit pe locul al treilea. Următoare cursă la care a participat a fost pe 13 octombrie același an, la care ocupat locul patru. A fost retras din curse pe 12 februarie 2008 din cauza unor probleme de sănătate.

4. Annihilator - 19 milioane $
Un cal apreciat inclusiv pentru blana de culoare întunecată și pentru ritmul alert în care se deplasa. Animalul a fost unul extrem de dorit datorită faptului că a câștigat mai multe curse, de aici și prețul astronomic pentru care a fost vândut. În prezent, datorită prezenței spectaculoase, este folosit în cadrul diferitor show-uri.

3. Moorlands Totilas - 21 de milioane $
Poreclit Toto, acest armăsar olandez este considerat unul din cei mai competitivi din lume. Este unul din puținii cai din lume care au reușit să obțină 90 de puncte la un concurs de dresaj, deținând o vreme recordul mondial pentru acest merit.A fost supranumit "starul rock în lumea cailor", iar popularitatea lui i-a crescut prețul, calul fiind cumpărat de călărețul german Paul Schockemohl

2. Shareef Dancer - 40 de milioane $
A fost vândut la licitație în 1981 cu 3,3 milioane $. Grație performanțelor înregistrate, în 1983 a fost cumpărat cu 40 de milioane $.

1. Fusaichi Pegasus - 70 de milioane $.
Unii experți spun că este cel mai bun cal de curse din istorie, aducând câștiguri de 1.994.400$. A fost cumpărat de un crescător de cai din Irlanda.
sursa text - imagini: http://bani.md

Curs web design

0721 455 102
Back to content