Go to content
Adobe After Effects sau Adobe Premiere Pro

Adobe After Effects sau Adobe Premiere?



Întâlnim des această întrebare, care încă naște confuzii. Deși ambele sunt editoare video, cele două programe au destinații diferite.
În Adobe Premiere, la fel ca în Sony Vegas, putem edita în întregime un proiect video, dar nu putem realiza efecte speciale și mai ales nu putem construi compoziții video.

Pe de altă parte, randarea – exportul unui proiect de lungă durată în Adobe After Effects poate consuma mai mult timp decât exportul său din Adobe Premiere. În After Effects putem realiza orice compoziție video, limita fiind numai imaginația noastră: secvențe introductive de efect, animații, efecte incredibile care dau viață proiectului și îl individualizează.
Așadar, fiecare program are destinația sa specifică.

Ce facem însă dacă lucrăm cu un proiect care include filmări de durată, în care dorim să inserăm compoziții video sau efecte speciale?
Răspunsul constă în colaborarea dintre cele două programe, After Effects și Premiere.
Fluxul de lucru dintre cele două editoare se numește Dynamic Link.
Pentru că ambele programe sunt extrem de puternice, pentru a realiza cât mai eficient un proiect complex este important să știm când să folosim After Effects și când să folosim Premiere Pro. Deseori, unul din ele este mai adecvat unui anume scop decât celălalt.

Adobe Premiere

Adobe Premiere Pro este este programul pe care majoritatea începătorilor îl deschid pentru a crea un videoclip simplu cu mai multe clipuri și muzică. Este incredibil de scalabil - ușor de utilizat pentru începători și totuși suficient de puternic pentru un editor de calibru greu. Aveți la dispoziție aproape tot ce aveți nevoie pentru a completa un videoclip profesionist: un editor de clipuri, instrumente de corectare a culorilor, programe audio și chiar software grafic.

Sarcini pentru Adobe Premiere:
  • Editarea unui videoclip cu clipuri existente importate dintr-o cameră foto,
  • Funcțiile de editare audio ale Premiere depășesc cu mult After Effects,
  • Plasarea tranzițiilor între clipuri în cronologie,
  • Operarea doar cu fișiere raster, imagini sau film
  • Operarea în spațiul 2D
  • Crearea / corecția oricărui tip de videoclip - scurtmetraje, videoclipuri muzicale, videoclipuri sociale etc.

Adobe After Effects

AdobeAfter Effects adaugă mișcare layerelor, lucru pe care nu le puteți face în Premiere. Instrumentele sale de animare sunt mult mai bune decât cele de la Premiere și este programul preferat pentru adăugarea mișcării la videoclipuri, imagini. Este un tip de program „greu de învățat, ușor de stăpânit”, dar este esențial pentru crearea de grafică de mișcare sau efecte vizuale pentru proiectele dvs.

Cel mai important avantaj al After Effects față de Premiere este faptul că realizează efecte speciale și compoziție video, pur și simplu creează imagine video acolo unde nu există, ori o modifică substanțial pe cea existentă.

Sarcini pentru After Effects:
  • Crearea de mișcare și animație complexă pentru orice tip de obiect,
  • Lucrul cu fișiere Photoshop, Illustratorm Png, Encapsulated Postscript,
  • Animarea textului și a întregului layer cu parametri extrem de puternici,
  • Manipularea secvențelor multilayer care necesită o corelare detaliată a cheilor între layere,
  • Crearea secvențelor de titlu care includ animații bazate pe cadre cheie corelate,
  • Operarea cu fișiere vectoriale
  • Operarea în spațiul 3D
  • Editarea cu scripturi complexe, sincronizarea mișcării între layere sau între obiecte, sincronizarea mișcării între obiecte și sunet, Lip Sync >
  • Înlocuirea sau modificarea totală sau parțială a unei zone din filmare.

Rezumând, nu greșim mult dacă afirmăm că After Effects creează cel mai bine componente video incredibil de atractive, în timp ce Premiere le asamblează cel mai eficient.
Back to content