curs web design, pagini web full size

Muntii Pindului

Curs Responsive Web Design

Go to content
Curs web Design, imagini cu transparenta
Grecia e o ţară muntoasă. Când o străbaţi pentru prima dată rămâi surprins de dezordinea reliefului, de aşezarea parcă nefirească a lanţurilor muntoase în peisajul general al părţii continentale.
Pentru multă vreme ţinutul muntos din nordul Greciei a fost străbătut doar de poteci pentru picior, ori pentru caravane.

Prin pasurile înalte ale Munţilor Pindului nu treceau decât turmele vlahilor în timp de pace şi falangele pedestre în timp de război.
Această izolare pe care o oferă ţinutul zagorian a păstrat în zona Epirului o insulă de latinitate desprinsă din lumea vlahă de dinaintea venirii slavilor în Balcani.

În ţinutul Epirului satele zagoriene au ca particularitate faptul ca sunt construite în totalitate din piatră: străzile sunt pavate cu piatră, gardurile sunt ridicate din piatră, zidurile caselor sunt din piatră frumos făţuită şi chiar acoperişurile sunt făcute din pietre, din lespezi mai subţiri aşezate cu măiestrie ca ţiglele de pe casele noastre.
Stradă cu case de piatră din Monodhendhri.

Mai mult de atât, în prezent aceste sate, 40-50 la număr, sunt aproape pustii.
Istoria lor spune că, datorită terenului arid (n-ai să vezi aici loturi agricole lucrate şi nici staule pentru animale), delungul vremurilor bărbaţii au plecat la munca în Occidentul acelor timpuri.
S-au întors acasă cu mici averi şi au ridicat cu ele satele de piatră, apoi şi-au asigurat cu restul de bani o oarecare autonomie faţă de ocupaţia otomană.

Până în anul 1986 canionul Vikos a fost considerat (notificat şi în Cartea Recordurilor) ca fiind cel mai mare din Europa.
Adâncimea medie a canionului este de 900m, iar distanţa între pereţi la partea superioară atinge 1100m. Deasemeni lungimea sa depăşeşte 12km.
După măsurători ulterioare s-a stabilit că lungimea canionului Samaria din insula Creta este de peste 15km, în prezent acesta deţinând recordul european amintit.

sursa, text si imagini de mai jos: http://www.mecanturist.ro
Curs Web Design
Lecții video în limba română
pentru construirea paginilor web
moderne, în limbaj HTML 5 și CSS 3

Curs Resonsive Web Design

Responsive
Afișarea conținutului se adaptează
rezoluției dispozitivului de afișare:
smartphone, tabletă, laptop, desktop.
Cursuri
Vă oferim cursuri pentru programe
Autodesk, Adobe, Corel, Web Design
și simulări 3D.
Back to content