Vikos Gorge - curs web design, proiect web full size

Muntii Pindului

Curs Responsive Web Design

Go to content
Monodendri
Vikos Gorge
Canionul Vikos sau Cheile Vikos, cum este foarte des întâlnit în literatură, este un canion situat în Munții Pindului, în partea nordică a Greciei. În cartea recordurilor este listat ca fiind cel mai adânc canion din lume. Se întinde pe o distanță de aproximativ 20 km, între localitățile Monodendri și Vikos. Alte localități din care se poate pătrunde în canion ar fi Papigo, Kapesovo, Kipi. Cele mai importante și mai ușor accesibile puncte de belvedere asupra canionului ar fi Oxia și Beloi. Cel mai apropiat oraș mai important este Ioannina. Canionul aparține astfel de regiunea Zagori, care face parte dintr-o zonă mai mare, Epirul.

Canionul Vikos se afla in Zagoria. Aceasta este o provincie alcatuita din 46 de sate răspândite in munții Pindului, in partea de nord est a orașului Ioannina. Multe din aceste sate au un numar mic de locuitori, dar la fel de adevarat este ca turismul a inflorit si ca urmare au aparut multe pensiuni si taverne. Casele sunt construite din piatra, inclusiv acoperisurile. Gardurile, ulitele, totul e din lespezi de piatra, mai mari sau mai mici. E uimitor cum sunt asezate lespezile de piatra astfel incat sa faca acoperisul impermeabil.
Canionul Vikos este o vale adâncă și îngustă, cu pereți abrupți, fiind considerat ca cel mai adanc din lume. Mai recent s-ar fi dovedit ca a fost depasit de canionului Samaria din insula Creta. In sfarsit, nu conteaza acest lucru, conteaza ca este un loc impresionant, care merita vazut.
Dimensiunile confirmate ale canionului Vikos sunt urmatoarele: adâncimea maxima este de 900m, distanţa între pereţi la partea superioară atinge 1100 m iar lungimea sa depăşeşte 12 km.

Sursa: http://amfostacolo.ro www.calebatuta.ro


AUTODESK
Cursuri Autocad, Autocad LT, 3D Studio Max,
Autocad / CAD cu licenta gratuita

Curs Responsive Web Design

ADOBE
Cursuri Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC,
Dreamweaver CC, Lightroom, Adobe
pentru web design.
Comanda
Expedierea cursurilor se face dupa
trimiterea contractului de servicii si
dupa plata in avans a produsului.
Back to content