Realizarea unei copii de siguranta a sistemului de operare - Cursuri

Go to content

Main menu:

Realizarea unei copii de siguranta a sistemului de operare

Tehnic & Reduceri > > Reduceri >
Dupa instalarea pe curat a sistemului de operare Windows, a driverelor placii de baza, video si a celorlalte dirvere, dupa instalarea programelor cu care vom lucra, a eventualelor plugin-uri, calculatorul incepe sa fie folosit la maxima capacitate.

Pe parcursul utilizarii, functionarea sa devine tot mai greoaie, se acumuleaza fisiere temporare, apar erori ale programelor instalate sau, cel mai grav, sistemul devine infectat cu un virus sau cu un troian.

La un moment dat este posibil sa nu mai porneasca, ori bootarea sa se realizeze tot mai greu, programele sa nu mai functioneze ori chiar sistemul de operare sa nu mai porneasca.

Formatul lectiilor video este DVD Video, pentru DVD Player.
Situatia cu adevarat cea mai grava este cand un virus ne sterge date sau ne formateaza intreaga partitie C:\.
In acest caz, nu ne mai ramane de facut decat sa reinstalam atat sisitemul de operare, sa il validam pe siteul Microsoft si sa incepem sa reinstalam driverele, programele, pluginurile, operatii care sunt ori mari consumatoare de timp – in cazul in care le realizam singuri, ori consumatoare de resurse financiare – in cazul in care apelam la un service autorizat.

Daca vorbim despre o institutie care are mai multe calculatoare si eventual o retea deja setata, lucrurile devin tragice.

Pentru a evita toate aceste probleme, imediat sau cat mai repede dupa instalarea pe curat a sistemului de operare si a driverelor, a programelor cu care vom lucra, este foarte util sa facem o copie de siguranta, un backup al calculatorului.

Lectiile Video pe care vi le propunem va invata sa:
- obtineti programul cu care veti realiza backupul;
- sa il instalati;
- sa operati cu el;
- sa realizati un disc bootabil;
- sa utilizati un CD bootabil;
- sa creati o copie de siguranta a unei intregi partitii si sa o stocati pe alta partitie;
- sa restaurati o copie de siguranta;
- sa verificati / validati copia de siguranta.
Acest backup va contine:
- sistemul de operare
- driverele gata instalate
- programele instalate
- setarile programelor
- pluginurile
- setarile de retea

Intr-un cuvant, TOT !Backup Recovery DVDCu acestea, calculatorul dvs. va fi reparat in 15-20 minute, indiferent ce eroare sau virusare a suferit.

Nu veti mai avea nevoie niciodata sa reinstalati sistemul de operare, indiferent daca rulati Windows XP, Windows 7, sau 10!

Daca, pe langa Lectiile Video, doriti si CD-ul bootabil - pe care oricum lectiile video va invata sa il faceti singuri, acesta se poate comanda separat.
Indiferent ce erori avem, nu trebuie decat sa restauram copia de siguranta iar intreaga partitie C:\ se va afla exact in aceeasi stare in care se afla imediat dupa instalarea pe curat, indiferent cu cat timp in urma a fost realizata copia de siguranta.

Singura conditie de a nu pierde documente este sa nu le salvam pe Desktop sau in My Documents – calea implicita de salvare pentru foarte multe programe, deoarece atat Desktop, cat si My Documents se gasesc in interiorul partitiei C, care urmeaza a fi stearsa si reformatata inainte de restaurarea copiei de siguranta ( backup and restore).
Copia de siguranta
 
Back to content | Back to main menu