Go to content
Continut curs web design
Vom crea astfel proiecte web care au o singură subpagină componentă iar navigarea se va face cu ancore interne, proiecte cu mai multe subpagini și proiecte mixte.
O soluție rapidă, eficientă și modernă de a crea pagini web moderne și magazine online, cu un design responsive, fără sa lucrati în cod  Html 5 și CSS 3 - nu necesită noțiuni de programare web!

Construiți proiectul web în mod grafic, așezând elemente de design în layout, iar programul va face restul: exportul structurii HTML, codurile CSS 3, Javascript, Php asociate, conforme cu ultimele standarde W3C.

După ce descărcăm progamul web design și îl instalăm, vom importa unul din miile de proiecte Template pe care acesta ni le oferă.

Pentru a înțelege stuctura web și modul de lucru, vom realiza un proiect web plecând de la acest template, apoi vom modifica aspectul paginii: întâi Headerul, Footerul, apoi imaginile și textul din proiect, culorile.

În al doilea pas vom atribui un alt Template întregului proiect, modificând din nou aspectul, iar în pasul trei vom modifica conținutul acestui nou proiect.

Acest șir de operații ne va asigura autonomia în editarea web.

În acest fel ne familiarizăm cu două direcții de lucru esențiale: crearea și modificarea aspectului, respectiv aconținutului. Pe parcursul acestor lecții vom depăși obstacole legate de funcționalitate, stil CSS, comportament Responsive.

Vom exersa lucrul cu text, vom utiliza fonturi online, vom exersa lucrul cu imagini, galerii de imagini, stilul CSS al acestora, linkuri interne și externe, vom demonstra practic atributele linkurilor, dar vom lucra și cu cod Html / Javascript avansat, fără să fim nevoiți să avem noțiuni de programare web.

Vom exersa tehnici ca împachetarea unei hărți Google Map în mod responsive, crearea unui formular de contact Php MailForm, efecte web moderne ca full page sau parallax scrolling ori comportamente dinamice DHTML ale unor elemente, totul petrecându-se la nivel grafic, fără a lucra în cod.

Vom simula situații practice în care proiectul web trebuie modificat după upload, precum și alte impedimente ce apar de regulă în producția web reală.

Vom exporta întreaga structură HTML – CSS – Java – Php a paginilor web și vom face upload cu Total Commander, pentru ca proiectele web să fie disponibile online.
Back to content